Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΕΥΛΟΓΙΑ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

 Το αδιαχώρητο σημειώθηκε πάλι και φέτος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών» και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Πλω», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.
Παρά τις δυσκολίες που είχαν μπροστά τους οι Πειραιώτες (Κυριακή των Απόκρεω, βροχή, κυκλοφοριακό κομφούζιο από τις μονοδρομήσεις) έσπευσαν με κέφι στον Πειραϊκό, αφού ήξεραν πως πάντα στην πίτα της Φωνής διασκεδάζουν και γεύονται ωραία εδέσματα.

Και πράγματι η βραδιά ήταν καταπληκτική! Τα είχε όλα! Βραβεύσεις Πειραιωτών για την προσφορά τους στους συνανθρώπους και την πόλη μας, την ευλογία και την κοπή της πίτας, παραδοσιακούς χορούς από τον χορευτικό σύλλογο «Περαματάρης», έντεχνο λαϊκό τραγούδι από τους αποφοίτους του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, χασάπικο χορό, λάτιν και οριεντάλ από τη Σχολή Χορού «Αμάλγαμα» και φυσικά μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων με συνοδεία αναψυκτικών.
Γεμάτος χαρά ο κ. Γιάννης Κανατσέλης πήρε τον λόγο, για να υποδεχτεί τον κόσμο που τίμησε τη γιορτή και γεμάτος θαυμασμό εξήρε τη μεγαλοκαρδία των ανθρώπων που έχουν τη διάθεση και το σθένος να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. 
Πριν τις βραβεύσεις, με συγκίνηση είπε τα εξής:«Μας δόθηκε για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής μας να αναδείξουμε το έργο ορισμένων συνδημοτών μας, οι οποίοι προστρέχουν στην ανάγκη των συνανθρώπων τους και συμπαρίστανται με τον τρόπο που δύναται ο καθ’ ένας. Η Εφημερίδα μας και ο Σύλλογός μας παρακολουθούν τα φιλάνθρωπα έργα αυτών των αξιόλογων ανθρώπων και σπεύδουν να τους τιμήσουν, να τους ευχαριστήσουν και να τους καταστήσουν σκαπανείς της κοινωνίας μας, η οποία τόση ανάγκη έχει από έργα αγάπης και αλτρουισμού».

 Στην Εκδήλωση βραβεύτηκαν:

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος για το μεγάλο Χριστιανικό, Κοινωνικό και Πολιτιστικό Έργο του.


Οι Ιδρυτές του Ιδρύματος «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» κ.κ Πάνος και Μαριλένα Λασκαρίδη, για το σοβαρό έργο που προσφέρουν στην Πειραϊκή Δοκιμαζόμενη Κοινωνία, στον Πολιτισμό και την Παιδεία. Το βραβείο παρέλαβαν οι Συνεργάτες τους κ.κ Ιωάννα Ρωμιού, Βέρα Ανδριοπούλου, Στήβεν Κούμς.
 Τα Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ανθρωπιά τους, την Ελληνικότητά τους, τις προσεγμένες τιμές, την ποιότητα των προϊόντων, την αρωγή τους στην πάσχουσα Ελληνική Κοινωνία. Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Στυλιανός Βλάχος.


Ο πρώην Αντινομάρχης κ. Κώστας Καρράς για την συμβολή του στη διάσωση συνανθρώπων μας και την υπευθυνότητά του ως Προϊστάμενος Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.
Ο Γενικός Διευθυντής της Χ.Α.Ν Νικαίας κ. Παντελής Μαριακάκης για την πολύχρονη προσφορά του στην Εκκλησία, τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Κοινωνία.

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά για την υψηλού επιπέδου Μουσική Παιδεία που διδάσκει και την συμμετοχή του σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές εκδηλώσεις. Το βραβείο πήρε η Διευθύντριά του κ. Αναστασία Μουσάλη
Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά για το ήθος, την μουσική του κατάρτιση και την βοήθειά του στην Κοινωνία. Το βραβείο πήρε εκπρόσωπος του Συμβουλίου του, ο οποίος φανερά συγκινημένος δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ο Σύλλογος από φορέα του Πειραιά, αν και η προσφορά του είναι τεράστια στην πόλη που δίδαξε τα μέλη του μουσική.


Οι Κυρίες Χυτήρη Χρυσούλα, Μαρίκα Στεφανάκη, Ελευθερία Κατσή για την συμμετοχή τους στα συσσίτια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, τη μεγάλη φιλανθρωπική τους Δράση και την καθημερινή διακονία τους στον Δοκιμαζόμενο λαό του Πειραιά.
Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε ένα πλούσιο Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα που μας ενθουσίασε όλους.
Πρώτος στο χορό ο Χορευτικός – Λαογραφικός Σύλλογος Περάματος «Ο Περαματάρης» που ιδρύθηκε το 2004 και έκτοτε είναι πανταχού παρών στις κοινωνικές και φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις. Είναι ένας εξαιρετικός Σύλλογος που διδάσκει χορούς καθαρά Ελληνικούς Παραδοσιακούς και ακουμπά γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.
 Ακολούθησε ένα πλούσιο Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα που μας ενθουσίασε όλους.
Πρώτος στο χορό ο Χορευτικός – Λαογραφικός Σύλλογος Περάματος «Ο Περαματάρης» που ιδρύθηκε το 2004 και έκτοτε είναι πανταχού παρών στις κοινωνικές και φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις. Είναι ένας εξαιρετικός Σύλλογος που διδάσκει χορούς καθαρά Ελληνικούς Παραδοσιακούς και ακουμπά γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και ο Σύλλογος των Αποφοίτων έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι τα καμάρια του Πειραιά, όχι μόνο στο χορό και το τραγούδι, αλλά και στα θεατρικά δρώμενα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά.

 Για τη Σχολή Χορού «ΑΜΑΛΓΑΜΑ» ότι και να πούμε λίγο θα είναι, η χαρισματική Διευθύντριά του είναι πάντα δίπλα μας και οι μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εντυπωσίασαν.
Η βραδιά έκλεισε με ένα εντυπωσιακό κέρασμα που άφησε και πάλι σε όλους μας τη γλυκιά του γεύση που θα το θυμόμαστε μέχρι την επόμενη χρονιά που θα ξανακόψουμε την πίτα της πίτα μας, που είναι πίτα όλων των Πειραιωτών.
Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, χωρίς αυτούς σίγουρα δεν θα γινόταν τίποτα όμορφο και σωστό.
 Η Πίτα που κόπηκε, πολλά κομμάτια έτοιμης πίτας και διάφορα άλλα εδέσματα ήταν προσφορά του μεγάλου και καλού Πειραιώτικου Αρτοποιείου «ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ» της Αντωνίας Καρακατσάνη, στην Αιτωλικού, πλησίον νέου Σταθμού Μετρό.
Τα γνωστά Ζαχαροπλαστεία και CATERING «ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ» του Δημήτρη Αγγαλόπουλου της οδού Αφεντούλη, μας έφεραν πολλά κομμάτια πίτας και αρκετές κούτες με κάθε είδους λιχουδιά, από σπανακοπιτάκι και τυροπιτάκι, μέχρι καναπεδάκια και γλυκά για τον καθένα.

Το γνωστό εστιατόριο «ΟΛΥΜΠΙΑ» του καλού μας φίλου Δημήτρη Βέργου, στην οδό Αλκιβιάδου, πίσω από τον Άγιο Κων/νο πιστεύει στο έργο που κάνουμε και μας άμειψε και κάθε είδους λιχουδιά από τα πολλά είδη ποου προσφέρει στον κόσμο με αγάπη.
Τα ίδια ακριβώς έπραξε και ο φίλος μας Μιχάλης Κοτσιφάκης του γνωστού καφέ εστιατορίου «+Ουσία» της οδού Παλαιολόγου στους κήπους της Τερψιθέας, μέχρι και γαρίδες μας έφερε.
Βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις προσφορές του φίλους μας Κώστα Πάσχου  που έχει τα πασίγνωστα καλά μαγαζιά και καφέ «ΠΕΠΙΤΟ» που δεν τσιγκουνεύτηκε στην προσφορά του, μέχρι και 300 μπουκαλάκια νερό μας κέρασε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αρτοποιό κ. Βαζάκα που μας κέρασε πολλά λαλάγια, την νοστιμότατη αυτή μανιάτικη λιχουδιά.
Εξαιρετικές οι προσφορές των Ζαχαροπλαστείων, ΒΕΝΕΤΗ, Αγχιάλου και Βλαχάκου γωνία, ΑΡΙΣΤΟΝ στην γωνία Αγίας Σοφίας και Λακωνίας, όπως επίσης και του Αρτοποιού κ. Ντάκα που μας φίλεψε τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια για τη γιορτή.
Τα δώρα των φλουριών ήταν: Μια υπέροχη λάμπα γραφείου των καταστημάτων ΣΑΡΟΓΛΟΥ, επί της οδού Αλκιβιάδου 145, ένας πίνακας Ζωγραφικής της γκαλερί ΚΑΨΙΩΤΗ της οδού Αλκιβιάδου και μια πανέμορφη γυναικεία ζακέτα των γνωστών Καταστημάτων ΡΟΥΧΩΝ ΜΟΔΑΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ της οδού Κουντουριώτου.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και τους κ.κ. Αθανασιάδης Λεωνίδας, Ακριβή, Αλεξανδράκης Ιωάννης, Αλεξανδρόπουλος Κανέλλος, Ανδριοπούλου Βέρα, Αργυρόπουλος Κων/νος, Βαγιάκης Γεώργιος, Βιολάκης Πέτρος, Γανωτοπούλου Βάσω, Γερακάρης Γεώργιος, Γιανναδάκης Μανώλης, Γκαχοπούλου Νανά, Γκολέμης Γεώργιος, Γκολέμης Μιχαήλ, Γλύκας Ιωάννης, Δημακόπουλος Ζήσιμος, Δουρέκα Αικατερίνη, Δρούγκας Γεώργιος, Δρούζας Γεώργιος, Ζάβρας Νικόλαος, Ζακοντίνος Δημήτριος, Ζαροτιάδου Δήμητρα, Ηλίας Ιωάννης, Θεοχαράκης Θεοχάρης, Καλλέργη Έφη, Καλογερόγιαννης Αντώνιος, Καναβάρης Θεόδωρος, Κανατσέλη Ελένη, Κανδεράκης Δημήτριος, Κασαβελίδη Ελένη, Καστάνης Άγγελος, Κατσακιώρης Παύλος, Κατσή Μίνα, Κατσής Χάρης, Κατσικάδη Νίκη, Κεσκεσιάδου Αναστασία, Κινόγλου Γιώργος, Κοντός Γεράσιμος, Κούβαρης Νίκος, Κούμς στήβεν, Κουτσουμπού Αναστασία, Κυρίτση Όλγα, Κυρίτσης Ευστάθιος, Κωστάλα Μαίρη, Κωσταντόπουλος Γιάννης, Λαθούρης Γιώργος, Λακαφώσης Νίκος, Λάσκος Σπύρος, Λάτση Νανά, Λεμονής Νικόλαος, Λεοντακιανάκου Αμαλία, Λεπτουργίδης Σάββας, Μακρογαμβράκη Κέρυ, Μακρογιάννη Μαριάντζελα, Μαρκοζάνη Σοφία, Ματθαίου Ειρήνη, Μελά Ελένη, Μελάς Λεωνίδας, Μελάς Παναγιώτης, Μέμμου Φούλα, Μητρόπουλος Αλέξης, Μητσοβολέα Βίκυ, Μίλεσης Στέφανος, Μιχαλολιάκος Βασίλειος, Μοραντζής Γεώργιος, Μούγιος Πέτρος, Μπαϊράμογλου Έλλη, Μπουρής Κώστας, Ντούκα Ελένη, Ξυπολιάς Ιωάννης, Οικονομόπουλος Γεώργιος, Πάνου Δημήτριος, Παπαγιαννόπουλος Λυκούργος, Παπαδόπουλος Σάββας, Παπαδοπούλου Μαρία, Παπουλάκου Νίκη, Παρασκευάκος Νίκος, Παρασκευοπούλου Ελισάβετ, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Παρτσινέβελος Βασίλειος, Παρτσινέβελος Πέτρος, Παυλάκης Χρήστος, Πελεκίδης Γαβριήλ, Περιμένη Ουρανία, Πιερίδου Σοφία, Πολυκανδριώτου Νίτσα, Πολυκρέτης Μανώλης, Ρηγόπουλος Γεώργιος, Ροδιτάκης Παύλος, Ρούκας Δημοσθένης, Ρούσση Μάγδα, Ρωμιού Ιωάννα, Σκοπελίτου Μανταλένα, Σουτέρα Ελευθερία, Σοφικίτου Κυριακή, Σπανάκη Χρυσάνθη, Σπυράκης Γιάννης, Σταθάτου Τένια, Σταμπουλίδης Αναστάσιος, Στοιχειού Μαρία, Τατσόγλου Μαρία, Τατσοπούλου Βίκυ, Τρουπιώτη Ντίνα, Τσαγκάρη Χρυσάνθη, Τσούκας Νικόλαος, Υφαντόπουλος Στέφανος, Φαντόπουλος Αντώνιος, Χατζηδάκη Πόπη, Χρήστου Στέφανος, Χρόνη Αγγελική.
Ευχόμαστε πάντα χαρά και ευημερία σε όλους

Μαρία Ν. Ταστσόγλου