Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ...Απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού


Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην ενημέρωση που είχαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και από την διεύθυνση του Νοσοκομείου διαπιστώθηκαν οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας οι οποίες επιδεινώνονται από τον υπερπληθυσμό, την έλλειψη προσωπικού, την παλαιότητα των χώρων και τις συνθήκες υγιεινής.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταδικάζει δυο φορές τους ανθρώπους που ήδη πληρώνουν για το όποιο σφάλμα τους εκτίοντας την ποινή τους», δήλωσε ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος, «220 άνθρωποι στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε έναν χώρο που με το ζόρι επαρκεί για 60. Το κράτος δεν μπορεί να θεωρεί το Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού αποθήκη ασθενών μεταφέροντας εδώ κρατούμενους από όλες τις Φυλακές τις χώρας, παραβιάζοντας έτσι και τις πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους. Είμαστε στο πλάι τους. Τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια. Ο υπερπληθυσμός τόσο στο Νοσοκομείο όσο και συνολικά στις Φυλακές, αποτελεί την βασική αιτία εξέγερσης και διαμαρτυρίας. Η οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη και η κατασκευή σύγχρονων και ανθρώπινων καταστημάτων κράτησης θα δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα.

Παρά το αίτημά μας όμως για την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών, δεν συγχέουμε τους τοίχους με τους ανθρώπους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των ασθενών κρατουμένων και ζητάμε: άμεση αποσυμφόρηση του αριθμού των ασθενών της Νοσηλευτικής Μονάδας, ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με παράλληλη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και νοσηλείας των ασθενών».