Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Επαγγελματικό επιμελητήριο Πειραιά Όχι στο ξεπούλημα του Ολπ


           Στον απόηχο της ανοικτής συζήτησης με θέμα: “Η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, το μέλλον της Ναυπηγοεπισκευής και των Ελληνικών Ναυπηγείων” η οποία διοργανώθηκε την 17/02/2014 με πρωτοβουλία των 3ων Πειραϊκών Επιμελητηρίων (ΕΒΕΠ-ΒΕΠ-ΕΕΠ) και των οργανώσεων των ναυπηγοεπισκευαστών, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος Μπενέτος παρατηρεί:

         «Θεωρώ ότι η διοργάνωση αυτής της συζήτησης, ήταν μια θετική πρωτοβουλία για να ακουστούν όλες οι απόψεις για το μέλλον του Ο.Λ.Π. και της ναυπηγοεπισκευής.
           Άσχετα με τις θέσεις που διατυπώθηκαν κατά την συζήτηση, θα πρέπει επιτέλους όλοι μας, φορείς εργοδοτών και εργαζομένων, πολιτική ηγεσία, επιμελητήρια, φορείς του Πειραιά και διοίκηση του Ο.Λ.Π, να βρούμε αυτό που μας ενώνει και όχι αυτό που μας χωρίζει.
          Άποψή μου είναι, ότι όλους μάς ενώνει η σκέψη ότι το λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να δίνει έσοδα στην χώρα και η συναφής με την λειτουργία του ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη θα πρέπει να αναζωογονηθεί, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και έσοδα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του χώρου.
          Ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμη η ακύρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π, με σκοπό την εξεύρεση λύσης προς την κατεύθυνση το λιμάνι να παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα και η ανάπτυξη του να περιλαμβάνει και την ναυπηγοεπισκευή, ούτως ώστε να μην εκχωρηθεί «πηγή πλούτου» προς ακραιφνή ιδιωτικά συμφέροντα.
          Τα λιμάνια και φυσικά και ο Ο.Λ.Π. ανήκουν στο λαό και οφείλουν να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας, αποτελώντας βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου.