Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.


Από επιστολή του ΕΒΕΠ στους αρμοδίους (πρωθυπουργό κλπ)
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αποβλέπει στο να συσπειρώσει όλους τους θεσμοθετημένους φορείς της Πόλης, Επιμελητήρια, Συλλόγους, Εργοδοτικές Ενώσεις, Δήμους, ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής προοπτικής του Πειραιά και της Χώρας εν γένει, μέσω της διάσωσης – αναβίωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, αλλά και της αποδοτικότερης αξιοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού τη Χώρα. 

Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας θα προκαλέσει αναπτυξιακό «ντόμινο» που θα παρασύρει ολόκληρη την Εθνική οικονομία, το οποίο θα μετουσιωθεί μέσω της σωτηρίας των εκατοντάδων επιχειρήσεων της Ν/Ζώνης, αλλά και των χιλιάδων παραλιμενικών επιχειρήσεων, της αναβίωσης της πάλαι ποτέ ευδοκιμούσας εμπορικής δραστηριότητας του Πειραιά, των χιλιάδων χειμαζόμενων εμπορικών του καταστημάτων, καθώς και της σωτηρίας εκατοντάδων Βιοτεχνιών, Μηχανουργείων, Τεχνικών Γραφείων, Ναυτικών Πρακτόρων, Εκτελωνιστών και άλλων ναυτιλιακών επαγγελμάτων.
Αναγνωρίζοντας το δύσκολο όσο και σοβαρό ρόλο που έχετε αναλάβει για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα του Λιμένα Πειραιώς, ευελπιστούμε να στραφείτε σε μια λύση με γνώμονα την ανάπτυξη του λιμανιού, προς όφελος του εμπορικού κόσμου καθώς και της κοινωνίας της Πόλης μας. Προσβλέπουμε με αγωνία στην επαναλειτουργία της Ν/Ζώνης και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, προς όφελος χιλιάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή τη σημαντική δραστηριότητα που μπορούν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος της ανεργίας στον Πειραιά.
Δεν θα συμφωνήσουμε με όποια πρόταση παραχώρησης του λιμανιού και της Ν/Ζώνης, σε επιχειρήσεις εγχώριων και ξένων συμφερόντων, τύπου Σκαραμαγκά, που δεν θα λάβουν υπόψη τους την Ναυπηγοεπισκευαστική, την εμπορική δραστηριότητα, τους εργαζομένους και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αντιτάσσοντας τη δημιουργία λιμενικής επιχειρηματικής συστάδας «cluster», που θα αποτελείται τόσο από ξένες, όσο και από εγχώριες επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του λιμανιού και της ενδοχώρας του. Επιπροσθέτως, προσβλέπουμε στη συνέχιση της λειτουργίας των καρνάγιων (μικρά ναυπηγεία), για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην περιοχή και την Ναυπηγική Βιομηχανία.
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου μας, οι οποίες έχουν διατυπωθεί μέσα από σειρά προτάσεών μας για το λιμάνι και την πόλη του Πειραιά στο παρελθόν και βρίσκονται στη διάθεσή σας, ταυτίζονται με αυτές όλων των φορέων του λιμανιού και συνοψίζονται σε πέντε βασικά σημεία:
1. Να παραμείνει κύριος Μέτοχος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, το Ελληνικό Δημόσιο.
2. Ουσιαστική λειτουργία της ΝΑΥΣΟΛΠ. Σχεδιασμός επαναλειτουργίας της Ν/Ζώνης.
3. Νομοθετική ρύθμιση ή ρήτρα, για τη συνέχιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στους ήδη χαρακτηρισμένους χώρους για διάστημα πενήντα (50) χρόνων.
4. Η λειτουργία των χώρων της Ν/Ζώνης και των Μικρών Ναυπηγείων – Καρνάγιων, να συνεχίσει να εγγυάται την ελεύθερη είσοδο για εργασία στο σύνολο των νόμιμων Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων.

5. Καμία αλλαγή να μην προκύψει χωρίς τη συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των χρηστών.