Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Να ανασταλεί ο Νόμος για τα φορτηγά αυτοκίνητα

Από επιστολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στον Υπουργό

«Εν μέσω κρίσης γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως με τη νομοθεσία για τα φορτηγά!»
•        Τα φορτηγά με ελληνικές πινακίδες επιβάλλεται από 1/1/2014 να πληρώσουν και να έχουν ABS, ενώ τα βουλγαρικά και τα ρουμανικά, θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς υποχρέωση του ABS και του κόστους αυτού!

Την αναστολή για δύο χρόνια και πλέον, της εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου 2014 του μέτρου επιβολής του συστήματος αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) σε λεωφορεία, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα, που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το μέτρο αυτό, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ζητά για το θέμα αυτό κατεπείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό καθώς, όπως υποστηρίζει το σύστημα ABS, αν και πολύ χρήσιμο, επιβαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών αλλά και τις εταιρείες σε αυτήν τη δραματική οικονομική κρίση.
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά υποστηρίζει στην επιστολή του ότι «δεκάδες μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και άνθρωποι της παραγωγής εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη μη αναστολή εφαρμογής του μέτρου από 1ης/1/2014 σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που η οικονομία και η κοινωνία υποφέρουν». Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας

οι περιορισμοί που θα επιβάλλονται στα φορτηγά, δεν δικαιολογούνται από λόγους γενικού συμφέροντος αφού, σύμφωνα με το ΒΕΠ, «το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα στην Ελλάδα το μέτρο αυτό απειλεί την περιουσία των κατόχων αφού και τους επιβαρύνει οικονομικά σε μία περίοδο που το χρήμα είναι δυσεύρετο και αφορά μόνον τα φορτηγά, που έχουν ελληνική άδεια κυκλοφορίας κι όχι, τα ξένα (βουλγάρικα, ρουμανικά κ.λπ.) τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα! Από άποψη οδικής ασφάλειας, λοιπόν, είναι δώρον άδωρον! \