Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το κρεβάτι του Προκρούστη


Κάθε άνθρωπος, έχει ελαττώματα και προτερήματα. Και στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και στον χαρακτήρα του. Κάποια από αυτά, έχουμε την δυνατότητα να τα αλλάξουμε. Κάποια άλλα όχι. Έχουμε όμως την δυνατότητα, είτε να τα διορθώσουμε όσο μπορούμε, είτε να τα κάνουμε προτερήματά μας.

Πόσες φορές αισθάνθηκες ζήλεια, που κάποιο άτομο εκμεταλλευόμενο κάποιο ελάττωμά του, το έκανε προτέρημα; Τι σε δυσκολεύει να το κάνεις και εσύ; Μήπως η αυτοκριτική σου είναι τόσο αυστηρή; Μήπως ψάχνεις ελαφρυντικά για τους άλλους, ενώ τον εαυτό σου τον κριτικάρεις με το χειρότερο τρόπο;
Πάψε να είσαι αυτοκαταστροφικός! Σταμάτα να κοιτάς την εικόνα σου από την οπτική γωνία που κανείς άλλος δεν μπορεί να την αντιληφθεί, αλλά και δεν θα ενδιαφερόταν! Στάσου στον καθρέπτη σου, και χαμογέλασε στο είδωλο, που κατοπτρίζεται. Το ότι δεν βλέπεις το αγαπημένο σου πρότυπο, δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν βλέπει σε εσένα το δικό του. Εκμεταλλευόμενος τα ελαττώματά σου, μπορείς να αποκτήσεις τη δική σου γοητεία.
Σταμάτα να βάζεις στο κρεβάτι του Προκρούστη, την ψυχή σου. Αγαπώντας τον εαυτό σου όπως είσαι, θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι!
Μαριάντζελα Μακρογιάννη

Ψυχολόγος