Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αντιπεριφέρεια Πειραιά....Πρόσκληση αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία.Την άμεση ενεργοποίηση και την παρέμβασή τους προς κάθε αρμόδιο  για την επίτευξη του στόχου της βελτίωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, με επιστολές του από 21-11-2013 προς το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, τους προέδρους του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου κ.κ. Μανουσάκη Στέλιο και Ανεμοδουρά Βαρβάρα και τους Οικολόγους – Πράσινους Πειραιά.

Στις επιστολές γίνεται συνοπτική αναφορά στις μέχρι σήμερα ενέργειες και πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λιμανιού και την αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από τις πολύ υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβών για την υγεία μας αιωρούμενων μικροσωματιδίων.

Ειδική αναφορά γίνεται στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και τους προέδρους των Εφοπλιστικών Ενώσεων, για την άμεση εφαρμογή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία μέτρων για την ποιότητα των καυσίμων, τη συντήρηση των μηχανών, τον συχνό εκκαπνισμό των φουγάρων τους και τη σωστή προθέρμανση των μηχανών τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι εκπομπές ρύπων καθώς και στην μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί από τον  Ιανουάριο του 2012 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για περιπτώσεις εξόφθαλμης και αυταπόδεικτης ρύπανσης από τα ελλιμενισμένα πλοία.