Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ευχετήριες κάρτες του παλιού καλού καιρού


Σε ένα όμορφο μουσείο αναμνήσεων και ελπίδων μετατρέπεται κάθε χρόνο τις μέρες των γιορτών, το ισόγειο των γνωστών Καταστημάτων ΣΑΡΟΓΛΟΥ του Πειραιά, καθώς στολίζεται με ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ, που έχει δεχτεί η Επιχείρηση και ο Ευπατρίδης Γιώργος Σαρόγλου που την διοικεί, κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων της λειτουργίας τους.
Κάρτ ποστάλ με αναμνήσεις από τον παλιό καιρό, που ο ταχυδρόμος με την δερμάτινη τσάντα έφερνε, για ένα καλύτερο χρόνο στον κόσμο, σε γυρνούν γλυκά πίσω και σου θυμίζουν εκείνα τα όμορφα, αγνά και ρομαντικά χρόνια.
Τώρα όμως σταμάτησαν οι πραγματικές ευχές και αντικαταστάθηκαν από τη θλίψη ή από κάποιο φευγαλέο μήνυμα τηλεφώνου.

Σήμερα ο ταχυδρόμος φέρνει μόνο λογαριασμούς και χαράτσια, που δεν έχουν αστέρια και Άη – Βασίληδες έχουν μόνο στεναχώρια, ημερομηνία λήξης πληρωμής και απελπισία.
Ελπίζουμε να ξαναδούμε τον ταχυδρόμο με ελπιδοφόρα μηνύματα, ελπίζουμε να ξαναδούμε έναν κόσμο όπως παλιά με χαμόγελα και αισιοδοξία.
Αναρωτιόμαστε όμως! Να ελπίζουμε ή είναι όλα χαμένα; Ήταν όλα ένα ρομαντικό όνειρο που ξέφτισε στο χρόνο και μας άφησε οριστικά; Ή ζούμε έναν εφιάλτη που μας ταλαιπωρεί;
Μία τέτοια φανταστική συλλογή από 500 και πλέον κάρτ – ποστάλ, των καταστημάτων ΣΑΡΟΓΛΟΥ είναι κάτι το εξαιρετικά ελπιδοφόρο, που εάν δεν είναι η μοναδική, ίσως είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι κάρτες αυτές που η ηλικία τους ξεπερνάει τον μισό αιώνα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες βγαίνουν από τα συρτάρια και στολίζονται όπως πρώτα, ο συλλέκτης και επιχειρηματίας Γιώργος Σαρόγλου, τις εκθέτει στο κατάστημά του, με έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης, που σου θυμίζει ένα μικρό, ωραίο παραμύθι, γιατί η κάθε μία έχει την δική της θεματολογία, τις δικές της ευχές, τη δική της ξεχωριστή και συναρπαστική ιστορία.
Αυτές οι κάρτ – ποστάλ, που έχουν σταλεί από φίλους, συγγενείς, και συνεργάτες, πλημμυρίζουν την καρδιά μας και την ψυχή μας, από αγάπη και τρυφερότητα και μας γεμίζουν με αμέτρητες αναμνήσεις, τις Αγίες τούτες Μέρες.

Γιώργος Κανατσέλης