Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

«Έτσι συνέβη» Σημαντική ποιητική Συλλογή του Γιώργου Σιαφλά

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Πειραϊκός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά, οργάνωσαν εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασαν, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού την ποιητική συλλογική του Γεωργίου Β. Σιαφλιά, με τίτλο «Έτσι συνέβη». Την ποιητική συλλογή παρουσίασε ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Νίκος Παπαγιαννάκης,.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή του Γιώργου Σιαφλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες απήγγειλαν ποιήματα του Ποιητή, με συνοδεία μουσικών οργάνων.

Στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκαν σε όλους αντίγραφα της ποιητικής συλλογής «Έτσι Συνέβη» με υπογραφές από τον Ποιητή και ακολούθησε μια άριστη σε όλα της δεξίωση με πλήθος όμορφων και νόστιμων εδεσμάτων, που έκλεισαν την αυλαία της εκδήλωσης.


Όμως, για όλους εμάς που γνωρίζουμε το Γιώργο Σιαφλά, που έχουμε διαβάσει με προσοχή το ποιητικό του έργο, η αξία δεν είναι για μια βραδιά και φυσικά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά τα γήϊνα που μας περιβάλλουν κάτι που θα μείνουν, για να μας θυμίζουν την παρουσίαση. Μένουμε στο καθαρά ποιητικό έργο του Γιώργου το οποίο και στην ουσία είναι αυτό που θα ταξιδέψει στο χρόνο, για να μας δείχνει ότι κάποτε υπήρξε ένα ζευγάρι ανθρώπων, ο Γιώργος και η Μπέττυ, που ο χωρισμός το έφερε ακόμα πιο κοντά αφού το ένωσε με τα αιώνια δεσμά του ποιήματος και του στίχου.
Ένα βιβλίο προσευχών και αγάπης θα μπορούσα να πω ότι είναι αυτή η ποιητική συλλογή του Γιώργου που εμπνεύστηκε από το πνεύμα και το άρωμα της ψυχής της Μπέττυς, που σαν έφυγε από κοντά μας έγινε μια ευωδιά και ένας αέρας που πλημμύρισε το κορμί του Γιώργου από πάνω μέχρι κάτω και μετέτρεψε τη σκέψη του σε μια αστείρευτη πηγή ποίησης ικανή να αναστήσει και να κρατήσει ζωντανή στους αιώνες την αγάπη του γιαυτήν.

Ο Γιώργος Σιαφλάς ξεκίνησε δειλά δειλά τους στίχους του και μέρα με τη μέρα έφτιαχνε, χωρίς να το γνωρίζει ένα αριστούργημα, κομμάτια του οποίου είχαμε την τύχη να δημοσιεύσουμε στη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ και να λάβουμε τα θετικά σχόλια των αναγνωστών για την ποιότητά τους.

Είναι γεγονός πως θυμηθήκαμε όλοι το Ταζ Μαχάλ στη Ινδία που ξεκίνησε να στολίσει μια πεθαμένη αγάπη και τελικά έγινε παγκόσμιο και αιώνιο σύμβολο ομορφιάς.

Ευχόμαστε και αυτό το βιβλίο του Γιώργου, ο πνευματικός καρπός της αγάπης τους με την Μπεττυ, να γίνει πνευματικό στολίδι και σημείο αναφοράς κάθε δυνατού πάθους που μάταια η ζωή προσπαθεί να χωρίσει. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος κάθε μέρα που περνά θα κάνει όλο και πιο στέρεο αυτό το οικοδόμημα μέχρι να το θωρακίσει πλήρως από κάθε κακό και να φτιάξει το τέλειο.

Η Αρχή έγινε και ο ποιητής την ονόμασε «Έτσι Συνέβη». Έτσι συμβαίνει σε κάθε πράγμα στη ζωή μας, δυνατό ή αδύνατο, μικρό ή μεγάλο, σπουδαίο ή ασήμαντο, όπως και ο ίδιος ο Ποιητής σημειώνει στο πρώτο του ποίημα που έδωσε και τον τίτλο στη συλλογή.

Όλος ο πνευματικός κόσμος του Πειραιά παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιαφλά και ουρές σχηματίστηκαν για να πάρουν όλοι την υπογραφή του στο αντίτυπό τους. Παρόντες φυσικά και φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς του από τη δουλειά, τη γειτονιά, από την Ιδιαίτερη πατρίδα του τον Πλάτανο Αιγιαλείας,

Γιώργο Σιαφλά είμαστε ευτυχείς που σ’ έχουμε στους φίλους μας και μας τιμάς με την αγάπη σου, όπως και μεις με τη δική μας. Το βιβλίο σου αυτό είναι η αρχή ενός ωραίου δρόμου που μόλις άνοιξες και με επιτυχία διαβαίνεις. Ο χρόνος θα δείξει πως έχουμε δίκιο που πιστεύουμε στο καλό ποιητικό σου ταλέντο.

Γιάννης Κανατσέλης