Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ..ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι Ημερίδες για τον Πολιτισμό, την Αλληλεγύη, τον Εθελοντισμό, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, οι Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και η Έκθεση Εικαστικών που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Ξενοδοχείο “Hilton” πριν από λίγες ημέρες.

Στην Ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της Ημερίδας ήταν η Πρόεδρος του Κέντρου για την UNESCO «Αριστοτέλης» κα Ευφροσύνη Μπαλασά – Φλέγκα με θέμα ομιλίας «η Ανάλυση των Οχτώ Στόχων της Χιλιετίας για την Ανάπτυξη – Unesco: Ελάττωση της Έσχατης Φτώχειας και της Έσχατης Πείνας», ο Ιατρός κ. Ιωάννης Μαλλιωτάκης με θέμα ομιλίας «Φτώχεια και Υγεία – Σχέσεις και Προοπτικές», ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Περιβάλλοντος, Ιδρυτή του Οργανισμού AJ4JD.org (Chairman of Environmental Parliament, VC Investor and Social Entrepreneur with wide philanthropic activity and Founder of the AJ4JD.org Organization) Dr Pano Kroko καθώς και η κα Τραγουδάρα από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο “Κρίκος Ζωής”.
Ακολούθησαν, ομιλίες και παρεμβάσεις από τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Για την προσφορά τους τιμήθηκαν οι υποστηρικτές των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επίσης τιμήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες όπως η Δημοσιογράφος κα Νίνα Βλάχου καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του δήμου Διονύσου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου
Στην εκδήλωση παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα και Μουσικά Σχήματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν άρωμα παράδοσης παρασύροντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους σε ένα μοναδικό κλίμα χαράς και διασκέδασης. Το λαμπρό τους παρόν έδωσαν το Χορευτικό Συγκρότημα Νέας Αρτάκης «Η Κύζικος», ο Ελληνικός Σύλλογος για την διάσωση και διάδοση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Ηγέχορος» (Χοροδιδάσκαλοι: κ. Κωνσταντίνος Τουλάτος, κα Έλενα Χρυσικού), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου ΘΥ.ΜΑΙ.ΤΑ.ΔΑΙ (Χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Δρακόπουλος), ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι», το μουσικοχορευτικό σχήμα της Ένωσης Ελληνο-Μολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» που τραγούδησαν με τα παραδοσιακά κάλαντα στα Ελληνικά και τα Μολδαβικά και χόρεψαν παραδοσιακούς Μολδαβικούς χορούς όπως εκείνο της Κατσίκας.
Τέλος, κατά την διάρκεια των Ημερίδων λειτουργούσε ομαδική Έκθεση Εικαστικών άνω των 100 μελών και φίλων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.