Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ S.O.S. ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Είναι πολύ σωστή η διαπίστωση του κ. Σπύρου Ράνη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε Αθηναϊκή Εφημερίδα, σχετική με τη δραματική μείωση ων Ελλήνων αξιωματικών στα εμπορικά μας πλοία αλά όμως η πρότασή του για αύξηση των εισαγομένων σπουδαστών δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να βοηθήσει στη λύση αυτού του προβλήματος παρά θα χειροτερέψει την κατάσταση αυξάνοντας την ανεργία.

Υπενθυμίζεται πως πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστών, ιδίως του δευτέρου εξαμήνου που δεν επιδοτούνται οι αποδοχές τους, αδυνατούν να μπαρκάρουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συνέχιση των σπουδών τους και να μετανιώνουν που διάλεξαν το επάγγελμα του πλοιάρχου ή μηχανικού… Παρόμοια πικρία αλλά και αγωνία αισθάνονται και οι νέοι αξιωματικοί που περιφέρονται στα γραφεία του Πειραιά για να βρουν καράβι να εργασθούν…
Θα ήταν «ευχής έργον» λοιπόν, για να μην αφελληνιστεί τελείως η ναυτιλίας μας, οι εφοπλιστές και οι ναυτικοί να κάνουν μαζί την υπέρβαση και βρίσκοντας τη «χρυσή τομή» να ξαναεπανδρωθούν με Έλληνες τα πλοία μας. Θα πρέπει όμως και με τη σειρά του το κράτος να αντιληφθεί επιτέλους την τεράστια προσφορά της ναυτιλίας, και μάλιστα αυτή τη ζοφερή περίοδο που διανύουμε, στην εθνική μας οικονομία. Υπογραμμίζεται πως η ναυτιλία μας (με Ελληνική και ξένη σημαία) εξακολουθεί να παραμένει πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο (η μοναδική θετική πρωτιά της χώρας στις άπειρες αρνητικές που … «πρωτεύουμε») και η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδος που δε ζητάει απολύτως τίποτα από το κράτος, εκτός από σωστή ναυτική εκπαίδευση, και λίγο ενδιαφέρον για τον ξεχασμένο αλλά πολύτιμο Έλληνα ναυτικό!

Φρίξος Δήμου – Πλοίαρχος Ε.Ν.