Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Συνέδριο για την απασχόληση των νέων Στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul


Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και στο κτίριο της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul, Κουντουριώτου 229-231, στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul διοργάνωσαν ένα διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα: «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον».

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό συνέδριο που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την πληρότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν, την ποιότητα των εισηγητών και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων.
Είναι πρωτόγνωρα για τον Πειραιά τόσο αξιόλογα συνέδρια και πιστεύουμε ότι αυτή η καλή πρωτοβουλία θα έχει και συνέχεια, γιατί ο κόσμος χρειάζεται να ενημερώνεται και να του δίνονται λύσεις.
Βέβαια δεν πρέπει αυτά που λέγονται από τους ομιλητές να μένουν μόνο στα λόγια αλλά να γίνονται και πράξεις, γιατί μόνο τότε ο κόσμος μπορεί να καταλάβει ότι οι ομιλητές δεν έχουν έρθει για να τον παραμυθιάσουν, αλλά γιατί πραγματικά έχουν θέσεις και προτείνουν λύσεις.
Στα αρνητικά του συνεδρίου: η μικρή συμμετοχή του κόσμου και αυτό οφείλεται στην περιορισμένη δημοσιότητα που δόθηκε. Αρνητική και η απουσία των τοπικών παραγόντων του Πειραιά, κάποιοι από τους οποίους πέρασαν μόνο και μόνο για να χαιρετήσουν.
Νομίζουμε ότι το συνέδριο αυτό ήταν πρώτα για όσους ενδιαφέρονται για τα κοινά και θέλουν να προσφέρουν και ύστερα για τον απλό κόσμο, ο οποίος είναι αυτός που θα πρέπει να βοηθηθεί.
Με λίγα λόγια αυτό το συνέδριο έπρεπε να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά όλοι, από τους βουλευτές και το Δήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο και επιχειρηματία, γιατί αυτοί είναι που πρέπει να εφαρμόσουν τα του συνεδρίου, τις λύσεις, τις σκέψεις, τις καινοτόμες πρωτοποριακές ιδέες.
Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Βουλευτή κ. Τάσο Νεράντζη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Στέφανο Χρήστου, Δημήτρη Κατσικάρη, τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Ξυπολιά, τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Τάσο Κάρλες, τον Πολιτευτή και Δημοσιογράφο κ. Νότη Ανανιάδη, τον κ. Ηλία Ιωάννου, τους κ.κ Προέδρους, του Επαγγελματικού Σωματείου Σημειωτών Χρήστο Κολλά, των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής SAINT PAUL κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, των Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και όμορων Δήμων Δημήτρη Αρμενάκη, τους πρώην Αντιδημάρχους κ.κ Μπάμπη Μπουγά, Γιάννη Σπυράκη, τον Λυκειάρχη της Ραλλείου κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» κ. Θόδωρο Κατσικάρο, τον πρώην Βοηθό Νομάρχη κ. Γιάννη Γερωνυμάκη, τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καπράνο, τον ρεπόρτερ κ. Γρηγόρη Ξανθό.

Δημήτρης Κανατσέλης