Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

O συλλογισμός πλανάται. Ο λογισμός κοιμάται


Οι συλλογισμοί νομίζω δεν μπορούν να μας οδηγήσουν πουθενά. Έχω το θάρρος να παραδεχτώ ότι εδώ στην Αθήνα (πρωτεύουσα της ξαναγεννημένης μας πατρίδας) μόνο οι παλιές ιστορίες της όμορφης Αθήνας δίδουν δόξα, ζωή και υπομονή. Διότι οι καινούργιες ιστορίες και οι κακόγουστες φιγούρες της Αθήνας που χάθηκε, την ρεζιλεύουν διεθνώς μετά πολλών επαίνων. Ρωτήσατε ποτέ τους καλοπληρωμένους αναλυτές να σας πουν ποιος φταίει και φέρει ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν σε τούτο το θέατρο που ζούμε; Να το πούμε κι ας το πιούμε, ότι για όλα αυτά φταίνε οι βαθύπλουτοι ιδιοκτήτες των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Τολμούν και ζητούν ευνοϊκούς όρους, για τις ρυθμίσεις των υποχρεώσεών τους. Και πάντα τα καταφέρνουν. Διότι ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί το βλέπουμε.

Αυτοί οι υπερπολίτες δεν συλλαμβάνονται ποτέ, κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν γνωρίζουν, δεν ομιλούν, σιωπούν αλλά πάντα γελούν. Γνωρίζουν όλοι πολύ θετικά, πως σύντομα θα απολαύσουν το χρήμα που παράνομα μάζεψαν. Το ξέρουν πως γνωστοί και άγνωστοι θα τους φυγαδεύσουν σε ερημικές ακρογιαλιές και σε καταπράσινα νησιά. Για αυτούς τους υπερ-΄Ελληνες, εργάζεται πολύς κόσμος και έχουν αναλάβει εργολαβικά και φανερά, και αλλάζουν νομοθεσίες και καταθέσεις, γίνονται ειδικές ρυθμίσεις. Έχουν τη δύναμη να αποφυλακιστούν. Τούτοι οι Κροίσοι των πέντε ηπείρων, έχουν τη δύναμη να διαγράψουν τα χρέη τους. Ακόμα και επίδομα ανεργίας δικαιούνται. Διαγράφουν όλα τα χρέη τους, που τα πληρώνει ο εφταβλάκας και εφτα-άβουλος, επταπεινασμένος Έλλην πιστός πατριώτης. Για όλους αυτούς χάθηκε το φιλότιμο και εξαφανίστηκε η ντροπή. Πρέπει να έχετε καταλάβει ότι οι πλούσιοι δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Σύντομα και τον αέρα που αναπνέεις θα σου πάρουν. Ο λαός υποφέρει ψυχικά και σωματικά. Δεν βλέπει βοήθεια από πουθενά. Μόνο τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Ξύπνα Ρωμιέ από το λήθαργο, που προξενεί το εξ ουρανού ράντισμα που καθημερινά κάμουν. Μόνος σου θα κερδίσεις την τύχη σου. Μόνος σου θα κερδίσεις όλα αυτά που σου πήραν. Διάβαζε τον αθάνατο Γιώργο Σουρή, πάρε δύναμη από τους ηρωϊκούς στίχους του. Ο Σουρής έζησε ελεύθερος πέθανε ήρωας και έγραψε: «Δεν πρέπει ένας μόνο να τρώγει στα παλάτια / κι άλλος να μη βλέπει ούτε φωμί στα μάτια. / Σ’ ενός κεφάλι μόνο, χρυσοί να στέκουν ήλιοι / να βασιλεύει ο ένας και να δουλεύουν χίλιοι. / Σ΄ ενός τη ράχη μόνο να κρέμονται χλαμύδες, κι ολόγυμνοι οι άλλοι να σέρνουν αλυσίδες.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ