Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Βραβεία του Αερολιμένα Αθηνών σε αναπτυξιακές αεροπορικές εταιρείες

Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει το αεροδρόμιο σε ετήσια βάση.

Το 14ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το έτος «σταθεροποίησης» 2013 καθώς και οι αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της κίνησης το 2014, η πολιτική κινήτρων για τη διατήρηση και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης, οι δράσεις του αεροδρομίου της Αθήνας με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης και της δυναμικής της ως προορισμού και η είσοδος του αεροδρομίου στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2013, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.
A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013

Q  H Turkish Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία, ενώ η Alitalia και η Aegean Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Β.  Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route )
Q  Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian, ενώ η Pegasus Airlines έλαβε ειδική τιμητική διάκριση.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο.
Q  Το βραβείο κατέκτησε η Norwegian, ενώ η US Airways και η Air Transat  έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Δ.  Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού
Q  Το βραβείο κατέκτησε η British Airways.
Ε.  Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης
Q  Το βραβείο κατέκτησε η Emirates.

ΣΤ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή στην Aegean Airlines και Turkish Airlines, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι SAS -Scandinavian Airlines και η Alitalia.

Q   Η εταιρεία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2013, ενώ έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση η Turkish Airlines και η El AlIsrael Airlines.