Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Επίσημος διαμεσολαβητής το ΒΕΠ Ελληνικών επιχειρήσεων με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπεγράφη στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης – από πλευράς συμμετοχής επιχειρήσεων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος-  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΒΕΠ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρεφούς τάσης των επιχειρήσεων – μελών του και την τόνωση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από πλευράς ΒΕΠ ο Πρόεδρος κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και από πλευράς της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Διαχείρισης της Fujairah Free Zone κ. Sharief Al Awadhi.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος και τα μέλη του Δ.Σ. ως οικοδεσπότες συνόδευσαν πριν από την ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο, την αραβική επιχειρηματική αποστολή σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου ξεναγήθηκαν από αρμόδιους εκπροσώπους του Δήμου, το Λιμάνι του Πειραιά όπου ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της ΟΛΠ, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης όπου ξεναγήθηκαν από τη Δ/ντρια κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης του ΒΕΠ, ο κ. Sharief Habib Al Awadhi, Director General & CEO της  Fujairah Free Zone Authority, (Government of Fujairah) παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της ελεύθερης Ζώνης και ανέλυσε τις δυνατότητες και τα προνόμια των υποψηφίων επενδυτών και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν, επίσης, οι κ. Mohammed Bin Majid, Director General Trading & Industrial, Chamber of Commerce & Industrial, (Government of Fujairah, UAE), ο Νομικός Σύμβουλος της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah κ. Emad Hefnawy, ο κ. Παναγιώτης Γούναρης, Γενικός Γραμματέας, Hellenic Business Council, Dubai and Northern Emiratesκαι η κ. Φανή Λένου ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ. (ΟΕΥ) η οποία ανέλυσε, από την εμπειρία της -υπηρέτησε εκεί στην Πρεσβεία μας στο Γραφείο ΟΕΥ, τις δυνατότητες επενδύσεων και εξαγωγών στα ΗΑΕ.
Εκτός του πλήθους των παρευρισκομένων επιχειρηματιών κι εκπροσώπων επιχειρήσεων τον Υπουργό Ναυτιλίας εκπροσώπησε ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Χαράλαμπος Καούκης, τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, τον Περιφερειάρχη Αττικής ο κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της ΟΛΠ ο  κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, και το Δ.Σ. του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Δαμόπουλος.
Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκινά σε πιλοτική αρχικά βάση πιλοτική βάση αναφορικά με τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας φιλοξενίας επιχειρήσεων - μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που συμφωνούν με αυτό και χορήγηση πληροφοριών σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ελεύθερη Ζώνη της Fujairah σχετικά με τις εταιρικές σχέσεις και την προώθηση προϊόντων.