Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Χάρος βγήκε παγανιά


Χίλιες και μία ήταν οι χαρές της Κεφαλλονιάς, χίλιες και μία οι ομορφιές του νησιού, χίλιες και μία οι περίσσιες χάρες του. Χίλιες και μία οι γοργόνες που χόρευαν παρέα με τ’ άστρα. Χίλιες και μία οι καντάδες των τροβαδούρων. Χίλιες και μία οι ζωγραφιές του φεγγαριού στη θάλασσα του Ληξουριού.
Έγινε όμως η κοσμογονία. Ανακατώθηκε η γη, ξέρασαν φωτιές τα εργαστήρια της καταστροφής. Ο διάβολος από το φόβο του κρύφτηκε. Κρύφτηκε όταν είδε τα στοιχεία της φύσεως ενωμένα, άνοιξαν δρόμους για να περάσει ο χάρος. Ήρθε το τέλος του κόσμου. Γιατί ο χάρος βγήκε παγανιά, τέτοια του δώσανε παραγγελιά.
Τώρα όλοι από την αρχή να διώξουμε τους φόβους μας. Να ζωντανέψουμε τα χαμένα μας όνειρα. Αφού σε τούτη τη γη γεννηθήκαμε, άλλη λύση δεν υπάρχει. Να παραβλέψουμε τη θλιβερή πραγματικότητα. Χωρίς πόλη, σπιτικό, χωρίς πατρίδα ο Έλληνας ζητιάνος δεν μπορεί να ζήσει. Εμπρός παιδιά και με καρδιά. Φυλακίστε το μυστικό της επιτυχίας και πιάστε όλοι δουλειά. Με τη γέννηση του κόσμου έγινε και η Κεφαλονιά, που προστατεύεται από το Θεό και τον Ποσειδώνα.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ