Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Το ανέκδοτο της ΦΩΝΗΣ....Ο Ατσίδας πωλητήςΟ Διευθυντής ενός μεγάλου πολυκαταστήματος στην Αμερική, θέλοντας να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο ο καλλίτερος πωλητής του έπειθε τους πελάτες να αγοράζον από το κατάστημά του, έστειλε τον υποδιευθυντή του να τον δει επί τω έργω.

Στήθηκε, λοιπόν, κοντά στο πόστο του υπαλλήλου χωρίς να γίνει αντιληπτός και σε λίγο τον βλέπει με ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά να καλημερίζει ευγενικά έναν πελάτη που ήθελε να αγοράσει αγκίστρια για το χόμπι του, το ψάρεμα. «Καλέ μου κύριε», τον άκουσε να λέει, «ήρθατε στην πηγή αυτού του είδους. Είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, είναι ανοξείδωτα και μπορούν να πιάσουν άνετα μεγάλα ψάρια, αρκεί βέβαια, να είναι γερή η πετονιά και καλό το δόλωμα, τα οποία σας συνιστώ να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας, για να έχετε μια πολύ καλή ψαριά, που θα γευτείτε εσείς και οι δικοί σας». Ο άνθρωπος χωρίς δεύτερη κουβέντα τα έβαλε στο καλάθι του. «Όμως, φίλτατε, για να γίνει ευχάριστο και αποδοτικό το ψάρεμα θα πρέπει να ψαρεύετε μέσα σε βάρκα. Σας πληροφορώ πως έχουμε τις καλλίτερες και πολύ οικονομικές, μάλιστα με τριετή εγγύηση. Μια τέτοια βάρκα χρησιμοποιώ κι εγώ, γιατί δεν σας κρύβω πως το ψάρεμα είναι το χόμπι μου. (Έλεγε ψέματα, γιατί ουδέποτε είχε πάει για ψάρεμα).
Τον έπεισε να την αγοράσει, όπως τον έπεισε να αγοράσει ένα τρέιλερ για να την μεταφέρει, ένα τροχόσπιτο για να ξεκουράζεται μετά το ψάρεμα, ένα… οικόπεδο παραθαλάσσιο για να βάζει το τροχόσπιτο, καθώς και έπιπλα και συσκευές για το τροχόσπιτο. Και τέλος μια γεννήτρια για να έχει ρεύμα. Ο υποδιευθυντής είχε μείνει… άγαλμα με όσα έβλεπε. Πήγε κατενθουσιασμένος στον Διευθυντή: «Πρόκειται για φαινόμενο, κ. Διευθυντά. Ο πελάτης ήρθε να αγοράσει αγκίστρι και υπέγραψε συμβόλαιο για τροχόσπιτο, τρέιλερ και οικόπεδο. Κι επειδή είναι ανύπαντρος, προσπαθεί να τον πείσει να παντρευτεί την ξανθιά ταμία μας, λέγοντάς του πως έχει τα ωραιότερα μάτια, ενώ αυτή είναι… αλλήθωρη.


Αθανάσιος Πετρίδης