Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ και, ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ

Όταν ήμουν στο Δημόσιο, είχαμε μια αρχιτεκτόνισσα όμορφη, έξυπνη και δυναμική. Την καμαρώναμε, γιατί ήταν πάντα χαμογελαστή και με έναν καλό λόγο για τον καθένα. Είχε τελειώσει την Πάντειο και μίλαγε με άνεση πέντε γλώσσες. Στη δουλειά της ήταν σκάλες ανώτερη από μερικούς συναδέλφους της. Ήταν αξιαγάπητη και όλοι πιστεύαμε πως θα ήταν στην… ουρά οι γαμπροί και δεν θα ήξερε ποιον να πρωτοδιαλέξει.
Πέρασε ο καιρός, πήρα σύνταξη κι άλλαξαν οι δρόμοι μας, ώσπου πριν λίγες μέρες την συνάντησα στο Σύνταγμα. Κάτσαμε σ’ ένα καφεμάγαζο, παραγγείλαμε καφέ και θυμηθήκαμε τα παλιά. Είπαμε και τα καινούργια κι έμαθα ότι, αν και είχε περάσει τα 40, ακόμη δεν είχε παντρευτεί.

«Μήπως τους περνάς από … ψιλό κόσκινο ψάχνοντας για τον τέλειο άντρα και σύζυγο;», τη ρώτησα. «Προς Θεού, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωριμίες έχω πολλές, καθώς και φίλους, με τους οποίους βγαίνω συχνά για καφέ ή φαγητό. Όμως, πίστεψέ με, μέχρι σήμερα δεν μου έγινε καμιά σοβαρή πρόταση». Λέγοντάς τα διέκρινα πως είχε μια δόση απογοήτευσης. Μιλήσαμε μετά για την κρίση, που έχει δυσκολέψει την απόφαση να παντρευτεί κάποιος λόγω της ανεργίας γενικώς. Πριν χωρίσουμε την κάλεσα στο σπίτι να της κάνω το τραπέζι, να γνωρίσει και τη γυναίκα μου.
Την άλλη μέρα, καθώς σκεφτόμουν την περίπτωσή της, έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό, όπου διάβασα το εξής σχετικό: Οι άντρες, λέει, αποφεύγουν τις έξυπνες, μορφωμένες και δυναμικές γυναίκες και προτιμάνε τις λιγότερο έξυπνες και λιγότερο δυναμικές. Έτσι, μια μορφωμένη δυναμική γυναίκα, έχοντας καριέρα, οικονομική άνεση, ανεξαρτησία και συγχρόνως είναι γοητευτική κι έξυπνη, δυσκολεύεται να βρει σύζυγο, διότι αποδεικνύεται πως οι άντρες την αποφεύγουν, επειδή την θεωρούν ανώτερή τους και την… φοβούνται. Ωστόσο κι αυτή ως πτυχιούχος, ακόμη κι αν ήταν άνεργη, έστω κι εργαζόμενη ως σερβιτόρα, θα «απέκρουε» πρόταση γάμου άρρενος μη πτυχιούχου. Είναι βέβαιο, πάλι, πως γυναίκες με τόσα εφόδια δεν θα δέχονταν να κλειστούν στο σπίτι, για να περιποιούνται τον άντρα και τα παιδιά τους. Ζητούν κατανόηση, μοιρασμένα καθήκοντα και προπαντός σεβασμό. Κι επειδή δεν τα βρίσκουν, προτιμάνε μια «χαλαρή» σχέση, η οποία είναι μικρής διάρκειας. Συνήθως διακόπτεται από τον σύντροφό τους, που δεν αντέχει τη γυναίκα να είναι εξυπνότερη και πιο μορφωμένη από αυτόν.

Όμως, υπάρχουν γυναίκες, που είναι μεν δυναμικές, αλλά δεν είναι μορφωμένες και μπορεί να μην εργάζονται. Και ίσως να είναι εύσωμες με μπράτσα που θυμίζουν αθλητή… άρσης βαρών. Το κακό είναι πως αυτές παντρεύονται πιο εύκολα από τις άλλες που αναφέραμε. Οι γαμπροί συνήθως είναι μικρόσωμοι και αδύνατοι (βλέπετε τα ετερώνυμα έλκονται). Τις προτιμάνε, έστω κι αν ξέρουν τι τους περιμένει. Γκρίνια, μουρμούρα, βρίσιμο κι όχι σπάνια ξύλο. Μπορεί δε και να τους… στολίζουν το κεφάλι!