Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ       Μέσα Φεβρουαρίου και τα σχολεία του Πειραιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα από ελλείψεις εκπαιδευτικών. Στα σχολεία της Περιφέρειας του Πειραιά λείπουν περισσότεροι από 60 εκπαιδευτικοί.
       Την ίδια στιγμή το Υπουργείο αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα στην Εκπαίδευση την προώθηση της αυτοαξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί όμως που καθημερινά βιώνουν την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου δίνουν τη μάχη μέσα κι έξω από τις τάξεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Ως σήμερα μονάχα μια σχολική μονάδα συγκρότησε ομάδες εργασίας βοηθώντας το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει την πολιτική του. Όλα τα άλλα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δίνουν την απάντηση που πρέπει στον Υπουργό Παιδείας και στα επιτελεία του.
       Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας:
Α) Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών.
Β) Να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων μας με εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της.
      Η αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους να έχει πλήρες προσωπικό στις σχολικές μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, πρέπει κάποτε να γίνει και πραγματικότητα.
ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ (Α΄+ Β΄): ΔΑΣΚΑΛΩΝ 8 (+2 για αποδέσμευση), ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 16 (1 για Ειδ. Σχ. 15 για Τ.Ε.), ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2, ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 1 (+7 για αποδέσμευση), ΜΟΥΣΙΚΩΝ 8. ΑΓΓΛΙΚΩΝ 11 (+5 για αποδέσμευση), ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 2, ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2, ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 10.
Μεντάκης Τάσος
Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Πειραιά