Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία της Ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά


Πανικό προκάλεσε και το αδιαχώρητο έγινε την Κυριακή το Πρωΐ στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πειραιά, Χαριλάου Τρικούπη 31, καθώς η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, Η ΙΩΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝ ΠΛΩ» διοργάνωσαν Επίσκεψη – Ξενάγηση με οδηγό και ξεναγό την Ιστορικό, Αρχαιολόγο και Συγγραφέα κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου.

Ότι και να πούμε λίγο θα είναι, το πλήθος των Πειραιωτών και φίλων της αρχαίας μας κληρονομιάς και των μουσείων, καθώς ήρθαν και άτομα από γύρω, αλλά και μακρινότερες περιοχές και δήμους, ήταν κάτι πέρα από το προσδοκώμενο. Γέμισε το Μουσείο κόσμο που προσήλθε να δει, να μάθει, να θαυμάσει τα έργα της φυλής μας.
Μπρούτζος, μάρμαρο, πηλός, ασήμι, χρυσός, ξύλο και διάφορα άλλα υλικά που μεταχειριζόντουσαν οι αρχαίοι, είχαν μετατραπεί σε πανέμορφα έργα τέχνης που δεν χορταίναμε να θαυμάζουμε και η έξοχη κ. Παπαδοπούλου με Ηρεμία και Γλυκύτητα Ολύμπια μας δίδασκε για τα πάντα.
Τέτοιες εκδηλώσεις και προσελεύσεις σε Μουσεία είναι σπάνιες και γιαυτό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να επαναλαμβάνονται τακτικά.
Μετά την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου, ξεναγηθήκαμε και στους εξωτερικούς του χώρους και κυρίως στο σπάνιας ομορφιάς θέατρό του, που δεσπόζει στους Κήπους του μουσείου και προκαλεί δέος.
Αργά το μεσημέρι μεταβήκαμε για καφέ και συζήτηση στο κοντινό, καλό ξενοδοχείο SAVOY, όπου όλοι μαζί σε μικρές παρεΐτσες, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις για παραπέρα συντονισμό των ενεργειών μας, προκειμένου να μην αφήσουμε καμιά γωνιά του ξακουστού και ένδοξου Πειραιά που να μην αναδειχθεί.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι θετική ήταν η παρέμβαση στην ξενάγηση του Μουσείου, του Ναυάρχου Νίκου Αρτεμάκη, ο οποίος με πολλά ντοκουμέντα, φωτογραφίες και με σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στη μεγάλη ναυτική ιστορία του Πειραιά, το περίφημο Ιπποδάμειο υδρευτικό του σύστημα και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να αναδειχτεί περαιτέρω η μεγάλη συμβολή του Πειραιά στην εδραίωση της Ελλάδος ως θαλασσοκράτειρας.Μεταξύ των παρόντων, εκτός των άλλων και, ο Ναύαρχος Νίκος Αρτεμάκης, ο πρώην Αντινομάρχης κ. Κώστας Καρράς, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σπυράκης, η Επιχειρηματίας κ. Πόπη Δικαίου – Κοσσυφάκη, οι συνεργάτες μας κ.κ Νίκη Παπουλάκου, Μαρία Ζουμπούλογλου, Μαρία Ταστσόγλου, Βαρβάρα Τσιάλτα, ο Σημειωτής κ. Ηλίας Ιωάννου, ο κ. Νίκος Πολίτης των Ολυμπιτών Καρπάθου, οι Επιχειρηματίες κ.κ Γιάννης Ηλίας, Παναγιώτης Πρεδάρης, Κώστας Βαρούχας, οι κυρίες, Ντίνα Τρουπιώτη, Μαίρη Κωστάλλα, Βασιλική Βουκελάτου, Σοφία Πιερίδου, Μαρία Στοιχειού, Αγγελική Χρόνη, Κυριακή Σοφικίτου, Αλεξάνδρα Βελέντζα, Βασιλική Μακρογαμβράκη, Ευαγγελία Συντιχάκη, Νίτσα Πολυκανδριώτου, οι κ.κ Στάθης Κυρίτσης, Κοσμάς Καλυκάς, Γιώργος Λαθούρης, Βασίλης Παρτσινέβελος, Σάββας Λεπτουργίδης, ο κ. Μανώλης Γιανναδάκης, η Υπεύθυνη Καλλιτεχνικών του Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου Πειραιά κ. Βίκυ Τατσοπούλου, ο Οικονομολόγος κ. Γιώργος Τατσόπουλος, 


η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, ο Λογοτέχνης κ. Διονύσιος Κουλεντιανός, η Γραμματέας της Σύναξης Νέων της Αγίας Τριάδας Πειραιά κ. Φοίβη Κωνσταντέλλου, ο Φαρμακοποιός κ. Γιώργος Λουκίδης.Ευχόμαστε πάντα αυτές οι εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό τις γνώσεις να πλαισιώνονται από πολύ κόσμο και να είναι πετυχημένες.

Δημήτρης Κανδεράκης