Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Απλήρωτες οι συμβασιούχες Εργαζόμενες στην καθαριότητα.των σχολείων Νίκαιας - Ρέντη.Την τρίτη 28/01/2014 ρώτησα στην προ ημερησίας συζήτηση τον δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη να μας πει "πόσοι εργαζόμενοι με σύμβαση στον δήμο μας είναι απλήρωτοι".
Την απάντηση οφείλω να σας πω δεν την πολυκατάλαβα, κάτι "για site που τα είδανε τελικά πολλοί " μας είπε για τους πενταμηνήτες του ΟΑΕΔ που θα πληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Μόνο αυτοί οι εργαζόμενοι με σύμβαση στον δήμο μας είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες;

Προφανώς ο δήμαρχος δεν έχει ενημερωθεί, ότι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβριο, εκτός από ένα έναντι που τους έδωσαν πριν τα Χριστούγεννα, και αυτό δεν ήταν ούτε καν ένας μισθός.
Το γεγονός αυτό δημιούργεί προβλήματα οικονομικής επιβίωσης των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα αυτοί να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και ας ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και για πολλές από αυτές αυτό είναι το μοναδικό οικογενειακό τους εισόδημα .
Είναι απαράδεκτο με τις υπάρχουσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν επί 5 μήνες απλήρωτοι και μάλιστα εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, καθώς υπογράφουν κάθε χρόνο 10μηνες συμβάσεις και παρόλα αυτά καταβάλλουν καθημερινά προσπάθειες και κόπο για να είναι πάντα καθαρές οι σχολικές μονάδες κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες εργασίας προς όφελος των μαθητών, εξασφαλίζοντας την υγεία αυτών και συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Θέλουμε να μας ενημερωθούμε τι ενέργειες έχουν γίνει από μεριάς του Δήμου για την ΑΜΕΣΗ οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων .
Είναι πάγια θέση μας ότι, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αυτών θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά και το θέμα μονιμοποιήσεώς τους χωρίς προϋποθέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αφού είναι απαραίτητοι στην καθημερινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Κώστα Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Κόντρα στο ρεύμα»