Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Αμοιβαία θέληση να λυθούν τα προβλήματα στη Ναυτιλία


Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης και παρά τις επιμέρους διαφωνίες διαπιστώθηκε κοινή προσέγγιση σε  ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η ανεργία των Ελλήνων ναυτικών, η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τον Οίκο του Ναύτου, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η διάταξη για το πλοίο ασφαλείας, που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στους εκπροσώπους της Π.Ν.Ο ότι προσωπική του πολιτική προτεραιότητα είναι η τόνωση της απασχόλησης στους έλληνες ναυτικούς. «Δεν είμαστε αντίπαλοι, ούτε εχθροί στο θέμα της ανεργίας. Πολιτικά αυτό με «καίει» και αυτή είναι η προτεραιότητα μου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, μάλιστα, ότι με αυτό γνώμονα ζητάει την ενίσχυση της Ελληνικής Σημαίας στη ναυτιλία, λέγοντας ότι: «Θέλουμε περισσότερα πλοία στην Ελληνική Σημαία. Το έχω θέσει σε όλη την Ευρώπη, σε όλους τους τόνους, ότι περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές υπερφορολόγησης θα διώξουν τα ευρωπαϊκά πλοία στα Ασιατικά Λιμάνια και θα χαθούν θέσεις εργασίας».
Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την πρόθεση του να μην αλλάξει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και κάλεσε την αντιπροσωπεία της Π.Ν.Ο να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με ρεαλιστικές προτάσεις ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Για τον Οίκο Ναύτου και τις προωθούμενες αλλαγές στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», ο Υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε στους εκπροσώπους της Π.Ν.Ο ότι θα μεταφέρει τις επιφυλάξεις στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας. Στην ίδια κατεύθυνση και για την βελτιστοποίηση του τρόπου παροχής των προνοιακών επιδομάτων στους άνεργους ναυτικούς ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε σε διάλογο τους εκπροσώπους της Π.Ν.Ο.«Σας καλώ να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα καταλήξει σε μία συγκεκριμένη πρόταση για τα προνοιακά επιδόματα. Μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να εξυπηρετούνται και να καλύπτονται ασφαλιστικά για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη χωρίς προσκόμματα και γραφειοκρατικά εμπόδια», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας.