Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣτον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας τελέστηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, από το Δήμο Πειραιά, το ετήσιο μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες του Εμπορικού Ναυτικού.
Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, βοηθούμενος από τους Ιερείς του Ναού, π. Δανιήλ, π. Γρηγόριο, π. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Χρήστο.


Μετά το πέρας της τελετής, οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στον προβλήτα, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ρίφθηκαν στεφάνια στη θάλασσα, στη μνήμη των αδικοχαμένων ναυτικών.
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής  Πειραιά κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Λίτσα Αγαλοπούλου – Πετράκου. ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, οι κ.κ Αντιδήμαρχοι, Ευαγγελία Σαρρή, Νίκος Αμοργιανός, Ευστάθιος Κωνσταντούζος, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Παπάς, Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Σαρηγιάννης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Πυραγός κ. Γεώτσιος, οι κ.κ Νίκος Λακαφώσης, Κώστας Βαρούχας, η Πολιτευτής κ. Μίνα Σαμαρά, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Πλοιάρχων κ. Γιώργος Δεωνάς, οι Εκπαιδευτικοί κ.κ Χρήστος Μακρής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθεοχάρης, οι κ.κ Επίτροποι του Ναού, Σωτήρης Γκούβελος, Γιώργος Ρούκας, Γιάννης Ναούμ.

Δημήτρης Κανατσέλης