Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Νεανικής Ενοριακής Ομάδας (Ν.Ε.Ο.) των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, για να κόψουν την πίτα τους, να ανταλλάξουν ευχές και να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν όλους και για προβλήματα, στα οποία μόνο ενωμένοι κι αγαπημένοι μπορούν να δώσουν λύση.
Μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας και αδελφικότητας πολύ νέοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετοί παντρεμένοι με τα μωρά τους, κάθισαν για να κάνουν έναν πνευματικό απολογισμό του χρόνου που πέρασε και να ετοιμάσουν έναν πνευματικό δρόμο για τον χρόνο που ήρθε.

Ο πνευματικός απολογισμός ήταν το θέμα του πατρός Γεωργίου Ζώρζου, ο οποίος κάλεσε τους νέους να ξεφυλλίσουν το «ημερολόγιο» της ζωής τους για το 2013. Επεσήμανε πως πρέπει «τις μαύρες σελίδες, τις μουτζουρωμένες από λάθη και εκείνες με τις σκοτεινές εικόνες να τις απαλείψουμε, για να μην επαναληφθούν στο ημερολόγιο της ζωής μας του 2014. Το πολυτιμότερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο είναι η αγάπη Του. Ο πνευματικός απολογισμός θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Αν κατανοήσουμε τι δεν κάναμε σωστά, θα δοξολογήσουμε τον Θεό για την ανοχή Του και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για τον επόμενο χρόνο. Ας ελευθερώσουμε την ψυχή μας από πράγματα άχρηστα, για να βρει χώρο η αγάπη να εγκατασταθεί..»
Μάλιστα δε αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Ενοριακής Ομάδας τόνισε: «Με τον καταρτισμό και τη συσπείρωση των σχέσεών μας και η ομάδα μας θα αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρές δυνάμεις, αλλά και εμείς θα νιώθουμε ασφαλείς, αφού η δύναμη βρίσκεται στην ένωση. Η ομάδα μας θα ακτινοβολεί την αγάπη στον κόσμο χωρίς υποκρισία και θα γίνουμε το παράδειγμα ειλικρινούς συμβίωσης για τους άλλους».
Κλείνοντας ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τα μέλη της Ν.Ε.Ο. για την παρουσία τους και την ανελλιπή συμμετοχή τους και αφού μοιράστηκαν η πίτα και τα αναψυκτικά, κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να παραστούν στον αρχαίο ναό των Ασωμάτων Ταξιαρχών για την τέλεση δεήσεως υπέρ υγείας όλων.

Μαρία Ν. Ταστσόγλου