Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ; ή ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ;


Τα γράφω αυτά για κάποιον φίλο, ο οποίος όντας νέος και άμαθος στα πολιτικά δεν κατάλαβε το νόημα της ενασχόλησης με το αντικείμενο της πολιτικής. Λοιπόν, εξηγούμαι με απλές λέξεις: ΘΑΡΡΟΣ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΙΜΗ, ΚΑΘΗΚΟΝ
ΚΑΙ αναλύω: ΘΑΡΡΟΣ: Χρειάζεται θάρρος για να κάνεις το κάτι παραπάνω στην πολιτική, χωρίς αυτό δεν πας πουθενά! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ και δεν πρέπει να φοβάσαι! Η αυταπάρνηση και η ανδρεία είναι θεμελιώδεις αρχές του κάθε πετυχημένου, κακά τα ψέματα.

ΕΠΙΜΟΝΗ: Τι κι αν οι άλλοι σε λοιδορούν και προσπαθούν να σε μειώσουν. ΕΣΥ αγέρωχος θα πορευτείς με την επιμονή σου! Επιμονή στην ιδέα της νίκης, της ηθικής, της πολιτικής, της πνευματικής!
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: Εδώ επιμένουμε! Ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι δεν εξαγοράζεται. Το θέμα είναι εμείς οι ίδιοι να το δείχνουμε καθημερινά!
-Αν έρθεις μαζί μου, θα σε διορίσω, λέει ο φθηνός πολιτικάντης
-Αν έρθω μαζί σου, θα χάσω την αξιοπρέπεια μου, απαντά ο συνειδητοποιημένος νέος
Αν φίλε μου, πουλήσεις το τομάρι σου φθηνά, τότε τελείωσες πολιτικά! ΓΙΑΤΙ ο φθηνός πολιτικάντης σε γνωρίζει! Και σε ποδηγετεί!
ΤΙΜΗ: Τιμή = η Υπερηφάνεια, η Ευθιξία, η Υπευθυνότητα, η Εντιμότητα θα δεις στο λεξικό φίλε μου. Αν καταλάβεις το νόημα των δυνατών λέξεων αυτών, τότε όλα θα γίνουν καθαρότερα!
ΚΑΘΗΚΟΝ: Τι καθήκον έχει ο υποψήφιος πολιτικός; ΕΝΑ! Την πατρίδα του! Το συμφέρον της χώρας του, χωρίς δικαιολογιες, ενδοιασμους, ναι μεν - αλλά.
Αυτός είναι ο πολιτικός στρατιώτης φίλε μου! Και κάτι άλλο: αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου ή συ δεν αξίζεις ή ιδέες σου! Πολιτικός στρατιώτης ή όσα φέρνει ο άνεμος, λοιπόν;
ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ