Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλα έργα της Περιφέρειας σε Νίκαια και Σαλαμίνα


Με εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη εγκρίθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η 1η Τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (ΠΕΕ) της Περιφέρειας Αττικής έτους 2014.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής σε κάθε Περιφερειακή της Ενότητα. Εκτός από τα ήδη εγκεκριμένα συνεχιζόμενα έργα, εντάχθηκαν και νέα μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε:

- «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ – ΚΟΜΝΗΝΩΝ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ» του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 3.300.000,00€
- «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 48 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ» του Δήμου Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 3.003.316,42€.
Ο κ. Αθανασιάδης, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε:
« Η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση και η ύφεση έχουν καταστήσει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για καταγραφή και ανάλυση των κοινωνικών αναγκών, καθώς μέρα με τη μέρα διαμορφώνονται νέα δεδομένα και προκλήσεις. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης κρίσης με σημαντικές επιπτώσεις σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

Για το λόγο αυτό, η κοινωνική πολιτική αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο που μας δίνεται, με κάθε ευκαιρία που μας παρέχεται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά τους και θα συντελέσουν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η οποία έχει έντονα διαταραχθεί από τη φτώχεια, την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες».