Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχανεμίσματα....Το χρέος τραβά την ανηφόρα και η ζωή την κατηφόρα


17,5 εκατομμύρια σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκε το χρέος της Χώρας μας το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Άλλη μια πρωτιά κερδίσαμε! Μετά από τόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φόρους, χαράτσια κλπ. μπράβο μας! Άντε να κόψουμε κι άλλα για να αυξήσουμε το χρέος!
Δεν υπάρχει σωτηρία απ' ότι φαίνεται ... άλλωστε χωρίς νέες πηγές εσόδων, και να πουληθεί όλη η Χώρα, η ιδιωτική περιουσία, η ανεργία θα αυξηθεί και το χρέος θα είναι χρέος! Κάτι δε μας λένε καλά λοιπόν! Αυτή η πορεία μας πάει ντουγρού στην εξαφάνιση από το χάρτη! Ήδη το πείραμα δίνει εικόνα για το πόσο επιτυχής είναι αυτή η γραμμή της Σωτηρίας μας!

Ψάχνουν πάλι για 4,5 δις ισοδύναμα... εδώ δεν πρόκειται πλέον για μια ρύθμιση χρέους, αφού ανά τρίμηνο / εξάμηνο προκύπτουν νέες απαιτήσεις! Για φανταστείτε να ρυθμίσετε ένα χρέος σας με την Τράπεζα και κάθε τρίμηνο να σας ζητάει άλλα, είναι ποτέ δυνατόν να ορθοποδήσει κανείς έτσι, όταν δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα; Όταν η οφειλή του αλλάζει απαίτηση κάθε τόσο; Το εκφράζω όσο πιο απλά μπορώ γιατί αυτό λέει η λογική ανεξάρτητα από αριθμούς και τα τοιαύτα!
Σήμερα πάλι άκουσα πως το χρέος της Χώρας έφτασε στα 695 δις μαζί με τα χρέη των Τραπεζών! Και εις ανώτερα να πω; Δηλαδή ετών υπερδανεισμός, κακοδιαχείρηση, φαγοπότι, ατασθαλίες κ.ά. μετατράπηκαν σε χρέος που έπεσε στην πλάτη του απλού πολίτη; Και τι να μου πουν οι Εξεταστικές και οι αποκαλύψεις; Πρόκειται χρήματα απ' αυτά τα εκατομμύρια που ακούμε συνεχώς, να γυρίσουν πίσω; Πρόκειται να αποκατασταθούν οι προκληθείσες πληγές στα Ταμεία; Πρόκειται να ενισχυθεί η περίθαλψη; Πρόκειται να γίνουν επενδύσεις; Αυτά έχουν σημασία, τα υπόλοιπα είναι για ανάλωση και μόνο!
Και επιτέλους, όσοι ψήφισαν όσα ψήφισαν, ας σταματήσουν να το παίζουν θλιμμένες χήρες και πολέμιοι των εφαρμογών που ήδη έχουν ψηφίσει! Κι αν ξεγελάστηκαν, όποιος νιώθει έτσι αποχωρεί και δεν το παίζει εμβρόντητος σε ότι προκύπτει για εφαρμογή, δηλαδή τι; Εναντιώνεται στην υπογραφή του και στα όσα έχουν ήδη γίνει και με τη δική του συναίνεση; Φτάνει πια το δούλεμα! Άλλωστε η πείνα και τον ηλίθιο κάποτε τον ξυπνάει και καταλαβαίνει!
Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκονται ήδη πολλά νοικοκυριά! Φαίνεται δεν έχουν συναίσθηση της ανεπανόρθωτης βλάβης που επέφερε το όλο πρόγραμμα «σωτηρίας»! Εκτός κι αν θεωρούν πως αυτή η Χώρα πλέον διαθέτει μόνο βολεμένους και βλαμμένους! Τι άλλη εξήγηση να δώσει κανείς γι' αυτό το χάλι; Χορτάσαμε φωνές, διαξιφισμούς, δηλώσεις, τσιρίδες και απείρου κάλλους συμπεριφορές στα παράθυρα! Ειδικά το έργο «ο παρλαπίπας» σπάει Ταμεία!
Όπου και να ακουμπήσεις λερώνεσαι και χρεώνεσαι!
Άλλωστε ας μην γελιόμαστε, χρέος με χρέος δεν ξεχρεώνει στον αιώνα τον άπαντα και μάλιστα όταν δεν υπάρχουν πηγές εσόδων! «Όταν βγάζεις και δε βάζεις πάντοτε τον πάτο πιάνεις» έλεγε ο πατέρας μου... όσο και να ξεζουμίσουν το λαό κάποτε θα στερέψει και μετά τι;... η ανάπτυξη; Ανάπτυξη σε φέρετρο απίθανο μου μοιάζει! Και οι μισθοί των 300-500 Ε επίδομα εργασίας πρέπει να λέγονται κι όχι μισθοί! Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο λογικής σκέψης πλέον! Άσε το άλλο, να μιλάνε για εργασία χωρίς αμοιβή... μια χαρά θα παίρνουν υπαλλήλους και στο χρόνο θα λένε πως δεν τους κάνουν και θα παίρνουν άλλους πάλι χωρίς μισθό, τι και ποιος θα τους εμποδίσει; Ήδη αυτό συνέβαινε και προ κρίσης να προσλαμβάνουν τάχα δοκιμαστικά άτομα για ένα μήνα και μετά να τα διώχνουν παίρνοντας νέα φουρνιά επί δοκιμή! Ωραία λοιπόν, μια χαρά τα καταφέραμε οδεύοντας στο δρόμο της εξυγίανσης, της ανάπτυξης και της προόδου!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.