Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα Μ.Μ.Ε. στα πρόθυρα της συνταγματικής εκτροπής

Μοιάζει πολλές φορές η τηλεόραση ένα φάρ ουέστ ατέλειωτο. Οι σκηνές βίας , κατασυκοφάντησης των πάντων και λάσπης δίνουν και παίρνουν! Και αναρωτιέται κάποιος νοήμων «Δεν υπάρχει νόμος και κράτος;» Πως γίνεται ο κάθε τυχάρπαστος που βγαίνει στην τηλεόραση να χυδαιολογεί, πολλές φορές χωρίς προφανή αιτία, και να σπιλώνει τις αξιοπρέπειες ανθρώπων άλλων που μπορεί καν να μην τους γνωρίζει προσωπικά.

Η αιτία του όλου θέματος έγκειται στο γεγονός ότι συχνότητες δίνονται και άδειες εκδίδονται στον κάθε πικραμένο που θέλει να γίνει διάσημος και να ανοίξει ένα παράθυρο επηρεασμού της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με το άρθρο 5α του Συντάγματος το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της πληροφόρησης, να πληροφορείται και να πληροφορεί. Κανείς όμως σύμφωνα με το ίδιο άρθρο δεν μπορεί να σπιλώνει συνειδήσεις και αξιοπρέπειες, καθώς η συκοφαντική δυσφήμιση είναι αδίκημα σοβαρό που ισχύει και κατά της βουλευτικής ασυλίας.
Τα Μ.Μ.Ε. έχουν 3 στόχους- σκοπούς. Αντικειμενικότητα, Ποιότητα, Ισότητα. Αντικειμενικότητα σημαίνει απλά να μην εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Να μην δέχονται εντολές από κομματάρχες και να μην παπαγαλίζουν τις θέσεις των κομμάτων που στηρίζουν. Ε, άν μου βρείτε ένα κανάλι που να το κάνει αυτό, τότε όλα θα είναι τέλεια σε αυτήν τη χώρα.
Ισότητα σημαίνει αναλογική ισότητα, δηλαδή ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων, τα ίδια να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις. Με απλά λόγια το κόμμα του 30% να μην μονοπωλεί τη συζήτηση στα κανάλια, αλλά να εκφράζεται και το Κόμμα με το 5%!
Τέλος, για το θέμα της Ποιότητας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή δεν υπάρχει πουθενά, σε καμία ραδιοτηλεοπτική εκπομπή. Η Ποιότητα δεν υφίσταται ούτε στο 80% των εκπομπών που προβάλλονται και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή.
Είναι λοιπόν το θέμα της τήρησης των συνταγματικών υπεσχημένων, μείζον εθνικό και πολιτικό ζήτημα αν βεβαίως θέλουμε να ξεφύγουμε ως κοινωνία από το βρώμικο, το φθηνό και επικίνδυνο.
ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ