Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΜΙΩΤΕΣ


του Δημήτρη Θεοδωρολέα
Ιατρού - Ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου
ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΠΕΡΑΜΑ
Φίλες και φίλοι,
Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης μας αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα συμπολιτών και φίλων να είμαι Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος. Αντικρίζοντας τις σκληρές απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής που διανύουμε νιώθω υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον τόπο που μεγαλώσαμε και τόσο αγαπήσαμε.
Να συσπειρωθούμε, η οργή να γίνει δύναμη, δύναμη που θα αλλάξει καθετί που μας πληγώνει.
Το Πέραμα επί πολλές δεκαετίες βλέπει «τα τρένα της ανάπτυξης να περνούν και ποτέ να μη σταματάνε στην πόλη μας». Οδηγηθήκαμε στο τέλμα και το αδιέξοδο μέσα από στενές κομματικές επιλογές.

Οι Περαμιώτες βλέπουμε τη θάλασσα από μακριά γιατί μας την αρνούνται.
Η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη διαλύεται, το ίδιο και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Η ανεργία έχει γίνει ο εφιάλτης της πόλης.
Ο δήμος από απλός θεατής πρέπει να γίνει ο μπροστάρης των εξελίξεων.
Οι δομές του Δήμου – πολιτισμός-αθλητισμός-παιδεία-κοινωνική πρόνοια, είναι σε απραξία, ανοργάνωτες, ασύνδετες και ανίκανες να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πολίτη.
Ο Δήμος μας υπήρξε επί δεκαετίες ουραγός της ανάπτυξης. Πέρασαν τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης… και δυστυχώς δεν «ακούμπησαν» το Πέραμα. Βαρεθήκαμε όλοι τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», τις «μισές αλήθειες».
Το Πέραμα αξίζει καλύτερης τύχης.
·           Οι Περαμιώτες είναι πολίτες Α΄ και όχι Β΄ κατηγορίας όπως μας κατέταξαν τόσα χρόνια οι κομματικές επιλογές, τα μεγάλα και μικρά ιδιοτελή συμφέροντα και ζητούν διαφάνεια, κάθαρση και αναβάθμιση του δημόσιου βίου.
·           Ο Δήμος να αποκτήσει εξωστρέφεια, ν’ απαλλαγεί από τα δεσμά της απομόνωσης και της μιζέριας.
·           Να προβληθεί δημιουργώντας αναπτυξιακούς πυλώνες συνεργασίας με άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης, τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό.
·           Να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά το Πέραμα σε μια πλειάδα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θ’ αλλάξουν την όλη εικόνα της πόλης μας καθιστώντας την σταυροδρόμι οικονομικών – εμπορικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
·           Να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης για τον άνεργο και αδύναμο συμπολίτη μας και τις ευπαθείς ομάδες.
·           Με δυνατούς συλλογικούς φορείς κοινωνικής δράσης κυρίως για τη νεολαία μας, για την επαγγελματική της αποκατάσταση και προσανατολισμό, για την υγειονομική προστασία – περίθαλψη και πρόνοια όλων των Δημοτών, για την επιμόρφωση όλων των ηλικιών, και κυρίως για τη συμμετοχή όλων μας, δυναμικά και ουσιαστικά, στα δημοτικά δρώμενα.
Φίλες και φίλοι,
Σας καλώ στην Πρώτη Γραμμή αυτού του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου αγώνα για το Πέραμα έτσι όπως όλοι οραματιζόμαστε, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το αξίζουμε.
Αρχή μας «Ένας για όλους, όλοι για έναν», χωρίς διακρίσεις, προαπαιτούμενα, προκαταλήψεις, χωρίς εμμονές σε προηγούμενες θλιβερές αναμνήσεις.