Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, έλαβε χώρα στο Ε.Β.Ε.Π. η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη παρουσίαση του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π) που παρέχει την υπηρεσία Διαμεσολάβησης του Νόμου 3898/2010 για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος, Γ. Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Στέλιος Μανουσάκης, δικηγόρος, Πρόεδρος ΚΕΔΙΠ και Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η κα Δήμητρα Τριανταφύλλου, δικηγόρος και Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια που αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση αυτής της σύντομης και αποτελεσματικής εξωδικαστικής διαδικασίας-επίλυσης των επιχειρηματικών και ιδιωτικών διαφορών, ενώ απάντησαν σε πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα των επιχειρηματιών-μελών του ΕΒΕΠ.


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Βασίλης Κορκίδης, χαρακτήρισε το θεσμό της Διαμεσολάβησης ως σπουδαίο εργαλείο για την επιχειρηματικότητα, ενώ εξήγησε ότι το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που συνέστησαν στις 17-05-12 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και είναι ο πρώτος πανελλαδικά φορέας που αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί νόμιμα. Τέλος το ΕΒΕΠ θεωρεί υψηλού επιπέδου το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαμεσολαβητών και με τη συμμετοχή του στο ΚΕ.ΔΙ.Π αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά στο θεσμό της Διαμεσολάβησης.