Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Στην εταιρία Πολιτισμού και Επιστημών

 Γράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός

Η Εταιρεία Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Ρέντη.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από τη Μικρασιατική Χορωδία, τα μέλη της οποίας διάνθισαν την ατμόσφαιρα με εξαίρετες εορταστικές και άλλες μελωδίες υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου κ. Χ Μιχαηλίδη, στο πιάνο συνόδευε η κ. Γ Παπαδημητρίου.
Ακολούθως ο Πρόεδρος Κος Π Ζαχαρόπουλος στο χαιρετισμό του απηύθυνε ευχές για το νέο έτος, αναφέρθηκε στη μάστιγα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας καθώς και στην ανάδειξη της Νίκαιας μέσω της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκατεσσάρων ετών παρουσίας της Εταιρείας αυτής.
Εν συνεχεία ο Γεν. Γραμματέας Κος Δ Γκιουλιστάνης, ο οποίος παρουσίασε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά που έχει επιδείξει η Κιβωτός του Κόσμου. Ιδρυθείσα το 1998 από τον Πατέρα Αν. Παπανικολάου μεριμνά παντιοτρόπως για τα παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες παραμέλησης ή εγκατάλειψης. Ακολούθησε η παράδοση της τιμητικής πλακέτας στην Πρόεδρό της Κα Στ Γεωργαντά από τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Στ Χρήστου.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Νικόλαος Κρασσάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας Κου Αλεξίου και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Αλέξιος Σοφιάς ευλόγησαν την πίτα, η οποία και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ Βουλευτές Αν Νεράντζης, Δ Καρύδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι Τραγάκη κ. Μ Σταυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Στ Χρήστου, η Πολιτευτής Κα Ε Μπαρμπαγιάννη, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Κος Γ Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Κος Μ Κουφοπαντελής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κ Μαραγκάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κος Μ Λαγουμτζής, οι κ.κ Δημοτικοί Σύμβουλοι, Α Μαλτέζη, Α Μπούτση, Δ. Σταματάτος, Π Μάλαμας, οι Επικεφαλείς Δημοτικών Συνδυασμών Κοι Ε Κίτσος και Κ Βρεττάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Κος Ι Μελάς, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Κος Γ Δημόπουλος, η τέως Δημοτική Σύμβουλος Κα Α Ανδριώτη, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κος Ι Μαρωνίτης, ο Κος Λ Φωκίδης, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Κος Αν Σταμπουλίδης, ο τέως Διοικητής της Αστυνομίας Κος Σπ Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας Κος Αθ Τσίνος, οι κ.κ Δημοσιογράφοι Αθ Πετρίδης, Γ Παπαλιθίου, Γ Κατακουζηνός, από την Ένωση Μαγνησίας η Κα Ε Δημητριάδη, από την Ένωση Σεβδικιωτών η Κα Α Γιακουμή, από την Ένωση Ρενκιωτών η Πρόεδρος Κα Σ Μανέλου και ο Κος Χ Υποφάντης, από την Ένωση Ποντίων ο Πρόεδρος Κος Ν Κοπαλάς και η Κα Σ Υποφάντη, από την Αδελφότητα Βιθυνών ο Κος Δημ Αρζουλχατζής, από την Ένωση Δαρδανελλιωτών η Κα Π Δημάκη, από την Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων ο Κος Γ Αυγουλάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΑΝ Νικαίας Κος Παν. Μαριακάκης, η εκπαιδευτικός Κα Μ Ζουμπούλογλου, ο ζωγράφος Κος Ε Μαντάς καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη της Εταιρείας.
          Η Εταιρεία Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης καθόλη την δεκατετράχρονη πορεία του βίου της έχει προάγει ένα γόνιμο διάλογο, προσφέροντας το βήμα σε διακεκριμένους ομιλητές, οι οποίοι μάλιστα ανέπτυξαν θέματα που αφορούν όλους τους τομείς της επιστήμης και της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΔΣ με εργατικότητα, μεράκι και σεμνότητα κοπιάζουν για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε ακανθώδη θέματα, καθώς και για την ανέλιξή της μέσα από σπουδαίες εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος. Πρωτοβουλίες και προσπάθειες τέτοιου περιεχομένου είναι αξιέπαινες και χαίρουν συγχαρητηρίων.