Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι γλυκές κρίσεις της κυρά Όλγας


«Όπου επλεόνασε ο φθόνος επερίσσευε η επιτυχία»
Έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι μας πρόγονοι. Για τούτο να μην ανησυχούν στο μουσικό σχολείο. Τα νέα αφεντικά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που τους έδιωξαν στα γρήγορα, σύντομα θα αλλάξουν γνώμη. Διότι με δόξα και δικαιώματα, το Μουσικό Σχολείο θα επιστρέψει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που είναι και η βάση του. Και να το πούμε: Το Μουσικό Σχολείο έχει πάντα επιτυχία και τιμά τον Πειραιά.

Κύριε Λαουτάρη

Στη Φωνή της 6 Φεβρουαρίου, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μας γέμισε νοσταλγία, ρομαντισμό. Για τον έρωτα δεν ξέρω πόσο θα μείνει. Ίσως τον φόβισαν όλα αυτά που βλέπει και ίσως όλες οι δυσκολίες τον κάνουν μετανάστη.

Ακριβή
Αν ήσουν στο σύμπαν κομήτης, δεν μπορείς να συνεργάστηκες με πολλούς κομήτες, ούτε μπορείς να μάθει το τέλος του πλανήτη. Κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως βρίσκω ότι έχεις πολύ δίκαιο σε ότι γράφεις. Κι ο  γέρος ο σοφός, σοφότατος δάσκαλος θα στα εξηγήσει καλύτερα.

Κυρία Μαίρη Κωστάλα
Με το «κλειδί της Ευτυχίας». Ωραιότατο ποίημα γεμάτο αλήθεια. Γράφετε υπέροχα: «Η πόρτα ορθάνοιχτη κι η ευτυχία φευγάτη». Συγχαρητήρια.

Κύριε Γεώργιε Β. Σιαφλά

Με την «Κάθαρση», αρχίζετε ένα νέο τύπο γραφής κι αληθινής περιγραφής γεγονότων στη χώρα μας. Είναι πολύ καλογραμμένο ποίημα και νομίζω θα είναι αρχή μιας επιτυχημένης σειράς. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχετε μεγάλη επιτυχία.

Κύριε Ιωάννη Κανατσέλη

Ποιήματα όλα τα καλά στο Λογοτεχνικό Στέκι της Φωνής. Με όλα αυτά που πάνε κι έρχονται, στο μυαλό μου επίμονα στριφογυρίζουν, οι στίχοι από ένα σας ποίημα από τα παλιά. Τους έχω μάθει απ’ έξω και τους γράφω για να ακουστούν ξανά: «Ένας λαός / με παρελθόν ένδοξο, / δεν αφήνει το κορμί / να το τρώνε τα σκουλήκια / και την πορεία του, / δεν ανακόπτει / κανένα εμπόδιο».
Κύριε Κανατσέλη πολλά συγχαρητήρια. Όλα τα πνευματικά χαρίσματα τα κερδίσατε. Γράφετε τέλεια. Θυμάμαι, ότι σε όποιο έντυπο γράφατε, είχατε επιτυχίες.

Κύριε Μίλεση

Κερδίσατε τους αναγνώστες της Φωνής. Έτσι όλοι από Πέμπτη σε Πέμπτη, περιμένουμε να σας διαβάσουμε. Περιγράφετε ωραία τις σκέψεις σας και χρωματίζετε τις αναμνήσεις σας. Και τούτο είναι χάρισμα ολίγων συγγραφέων. Εγώ νομίζω ότι ο Πειραιάς έχει πολλά να κερδίσει από το σπάνιο καλαμάρι σας.


ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ