Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριος: “Δεν είμαστε μόνοι μας”


Ρεπορτάζ: Σταμάτης Μιχαλακόπουλος
Για μία ακόμη φορά, παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την ενορία από την οποία κατάγεται και την οποία διακόνησε ως λαϊκός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκτάριος.
Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Απόκρεω, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο κατά σάρκα αδελφός του, Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος.

Ο Σεβ. μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απηύθυνε καρδιακούς λόγους προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Γ΄ Κυριακής του Τριωδίου.
Χαρακτήρισε την περίοδο του Τριωδίου «κλίμακα πνευματική, κεντρικό εορταστικό λειτουργικό κύκλο της εκκλησίας μας, που σκοπό έχει μέσα από τις 4 πρώτες, εισαγωγικές εβδομάδες, να μας εισάγει σταδιακά στη μεγάλη τεσσαρακοστή και στη συνέχεια στα Άγια των Αγίων, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου».
Ερχόμενος στο σημερινό ευαγγέλιο της κρίσεως, ο Σεβ. έδωσε το στίγμα της ημέρας:
«Ο Κύριος θα έρθει, όχι ως δικαστής τρομερός. Θα έρθει με τη θεϊκή δόξα να δώσει τέλος στην ιστορία του κόσμου. Του κόσμου έτσι όπως τον καταντήσαμε εμείς.
Θα μας κρίνει με αγάπη. Δε θα χρειαστεί να κάνουμε διάλογο. Μόνοι μας θα δούμε που βρισκόμαστε.
Ο Χριστός είναι ο πνευματικός μας καθρέπτης. Θα είμαστε διάφανοι από το φως του Χριστού. Όλους μας καλεί στο πανηγύρι της αγάπης.
Σέβεται όμως την ελευθερία μας. Εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς δημιουργούμε τον παράδεισο και την κόλαση.».
Και ο Σεβ. κατέληξε:
«Να αποδεχτούμε την αγάπη του Θεού. Αλλά η εκκλησία μας λέει επίσης να κοιτάξουμε και ο ένας τον άλλο. Γιατί στο πρόσωπο του αδελφού μας θα συναντήσουμε το Χριστό.
Θέλουμε να είμαστε κοντά στο Χριστό, αλλά δεν αντέχουμε να είμαστε κοντά στον αδελφό μας.
Και έρχεται σήμερα ο Χριστός και μας λέει, πως είναι δυνατόν αυτή η αγάπη που ευαγγελίζεσθε να έχει περιεχόμενο, να έχει ουσία όταν δεν συμπεριλαμβάνει την κοινωνία με τον αδελφό.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Κοιτάξτε σήμερα, βρισκόμαστε σε μία κοινωνία προσευχής, όλοι μαζί, κλήρος και λαός και στη μέση βρίσκεται ο Χριστός. Στη μέση ο Χριστός και όλοι εμείς να τον κυκλώνουμε, αδέλφια του πνευματικά, παιδιά του ίδιου Πατέρα. Αυτός είναι ο παράδεισος».