Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Πρόστιμο στη ΔΕΗ Από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Στην επιβολή προστίμου ύψους 20.000 €  σε βάρος σε βάρος της ΔΕΗ για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με ταυτόχρονη ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποίησαν αυτοψίες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη θέση Λιμανάκι Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι και στον όρμο μπροστά από τις εγκαταστάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε εκτεταμένη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η πηγή της οποίας είναι συνεχής και δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός η ατύχημα. Η ρύπανση στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου προέρχεται από ποσότητες μαζούτ που χρησιμοποιόταν στο παρελθόν για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και το οποίο έχει ρυπάνει το υπέδαφος.

Εκτός από την επιβολή του προστίμου η ΔΕΗ καλείται να υλοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της για εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη ρύπανση του υπεδάφους και να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα και έργα για εξυγίανσή του, σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.