Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Χριστόδουλος


Έξι χρόνια μετά την απουσία του αειμνήστου Χριστόδουλου. Ομολογούμε ότι η Ελλάδα γεννά ήρωες. Ένας ήρωας ήταν και ο Χριστόδουλος. Υπήρξε δύσκολος αντίπαλος και μέγας ρήτωρ. Μορφωμένος και πολύγλωσσος. Δυναμικός δικηγόρος και πολιτικός. Αγωνιστής και πατριώτης. Τον κέρδισε η εκκλησία. Χαρισματικός ιερέας. Γεννημένος ηγέτης. Έλεγε και υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν οι πτωχοί Έλληνες, σε μια χώρα γεμάτη χρυσό, πετρέλαιο και πολλά πλούσια μεταλλεύματα.

Η παρουσία του Χριστόδουλου ήταν απαραίτητη τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα. Σίγουρα θα είχε διαλύσει τους ανθέλληνες και εκθεμελιωτές τούτης της ιερής χώρας που πατούμε. Επειδή τον Χριστόδουλο τον σεβόντουσαν και τον υπολόγιζαν οι ισχυροί της γης κι όλης της οικουμένης. Η πατρίδα θα είχε αξιοπρέπεια και εγωϊσμό. Οι νεκροθάφτες των λαών, θα αναγνώριζαν την Ποντιακή γενοκτονία (19.5.1919).
Αείμνηστε, ακριβές μας φίλε, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων, απανταχού επί της γης Πόντιοι, ποτέ δεν θα σε ξεχάσουν. Η ιστορία ενώθηκε με το μύθο και η άγια μορφή σου, έγινε άστρο φωτεινό που μας φωτίζει, μας οδηγεί, μας συντροφεύει. Είναι γνωστόν σε όλους, ότι οι Πόντιοι είναι γερό σκαρί. Δεν τους αλλάζουν οι καιροί. Και επειδή η ιστορία γράφεται μέσα από τα ανθρώπινα πάθη, οι Πόντιοι δεν λησμονούν της γενιάς τους, τα βάθη.
ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ