Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Κέντρο Μελετών και Δράσης για τον Πειραιά

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Μελετών των Πειραϊκών Προβλημάτων και Δράσης, που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στις 10 Φεβρουαρίου 2014.
Εμπνευστής του Κέντρου ο οικονομολόγος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών» κ. Γιάννης Κανατσέλης μαζί με μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων από όλες τις επιστημονικές περιοχές, ανθρώπων απλών, αλλά δυναμικών, ικανών να αφουγκραστούν τα προβλήματα του Δήμου μας και διατεθειμένων να εργαστούν για να δώσουν ουσιαστικές λύσεις προς όφελος των Πειραιωτών και της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κανατσέλης τόνισε αφ’ ενός μεν ότι ο κύριος στόχος του Κέντρου είναι το τρίπτυχο «Αλληλεγγύη, Απασχόληση, Ανάπτυξη», μέσα από το οποίο διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή, αφ’ ετέρου δε ότι η κύρια μέριμνα του Κέντρου είναι η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας των Δημοτών. Αναφέρθηκε σε ένα «Νέο Συμβόλαιο» με τον Δημότη, που θα έχει στόχο την άμεση ανάδραση, την καίρια αντιμετώπιση πάντα με υπευθυνότητα και διαφάνεια.
Στον λόγο του ο κ. Κανατσέλης κάλεσε τους Πειραιώτες που παρίσταντο να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν εξ αιτίας της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο Πειραιάς. Οι συνδημότες μας, που είχαν προσέλθει από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αποτύπωσαν στα λόγια τους τη λαχτάρα και την αγωνία τους για τα μεγάλα και λιμνάζοντα προβλήματα του Πειραιά.
 Δίπλα στον κ. Γιάννη Κανατσέλη ήταν και ο έγκριτος Δικηγόρος – Οικονομολόγος και Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ηλίας Σκαφιδάς, ο οποίος έδωσε το στίγμα «περί του πρακτέου» για την αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους Πειραιώτες. Κοντά ήταν και ο Δρ Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, που κατέθεσε πως το Κέντρο διαθέτει ήδη οργανωμένα σχέδια για συγκεκριμένους τομείς στην πόλη. Προλόγισε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Μαρία Ταστσόγλου, η οποία και κατέγραφε τους προβληματισμούς των Πειραιωτών ως «όρους» του «Νέου Συμβολαίου» του Κέντρου με τους Δημότες.
Ο κ. Γιάννης Κανατσέλης υποσχέθηκε και μια επόμενη συνάντηση με τους συνδημότες του, την ημερομηνία της οποίας θα ανακοινώσει εντός του μηνός.

Νίκος Ζάβρας