Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Επισπεύδεται το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Με αιφνιδιαστική απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης, το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε σχέδιο σύμβασης της πώλησης του 67 % των μετοχών του Ο.Λ.Π στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εδώ και χρόνια αντιτίθεται στην πρακτική της πώλησης μετοχών του λιμανιού της πόλης μας. Θα είναι η ταφόπλακα στην ανάπτυξη της πόλης μας, θα είναι μια ακόμα αντίθετη απόφαση στις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας.

Στην τελευταία δε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κο. Στέφανο Χρήστου, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος κος Αντώνης Καλογερόγιαννης είχε προτείνει την διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών υπό δημόσιο έλεγχο. Συγκεκριμένα, πρότεινε την πώληση πακέτου μετοχών 25 % στο Δήμο Πειραιά έναντι οφειλών του λιμένος προς την πόλη μας από την χρήση προηγουμένων ετών. Ο Ο.Λ.Π. οφείλει διαχρονικά στον Δήμο Πειραιά για την μεγάλη επιβάρυνση που προκαλούσε και προκαλεί στην πόλη μας. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν και όμοροι Δήμοι που εμπλέκονται με τον Ο.Λ.Π, θα ήταν προτιμότερο πλέον να περάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας στους παραλιμένιους Δήμους (με τον Πειραιά να κατέχει το 25 % και το υπόλοιπο 26 % να μοιραστεί στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος). 
Πιστεύουμε ότι ο Ο.Λ.Π πρέπει να είναι υπό ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ κι όχι να χαριστεί σε ξένα αρπακτικά.