Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την αδιαφορία του κράτους


Ως εργαζόμενος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ως εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ομοσπονδίας (ΟΣΕΑΔΕ) από θέση αρχής, καταγγέλλω µε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους ηθικούς αυτουργούς για τις βιαιοπραγίες που δέχτηκα εγώ και συνάδελφοι μου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 από αγανακτισμένους πολίτες τρίτων χωρών που συνωστίζονταν στην είσοδο της υπηρεσίας μου στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να μου προκληθούν σωματικές βλάβες. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα μίας στάσης όπως ονομάστηκαν οι υπηρεσίες μας από 31-12-2013 στην Αττική (τότε ξεκίνησε η λειτουργία τους μετά από μία τρίμηνη παράταση που είχε καλώς δοθεί για να στελεχωθούν επαρκώς με προσωπικό από το υπουργείο Εσωτερικών ομοίως και στην Θεσσαλονίκη) ήταν και παραμένουν θετικοί εξ αρχής στην νέα λειτουργία που περιορίζει την γραφειοκρατία και βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών την ίση μεταχείριση και την ισονομία στους πολίτες υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην χώρα εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.
Οι καλές προθέσεις των συναδέλφων όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν σε καμία περίπτωση την δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας που είναι οι πρώτες που επλήγησαν από τις διαθεσιμότητες-κινητικότητες του 2012 και προσφάτως δέχτηκαν εκ νέου πλήγμα με το ζήτημα της δικαστικής μη ρύθμισης των μακροχρόνια συμβασιούχων με ασφαλιστικά (σχεδόν δέκα έτη πολλοί εξ αυτών). Όπως και δεν μπορούν οι 110 υπάλληλοι στην Αττική σήμερα να εξυπηρετούν 500.000 νόμιμα διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών και να κάνουν την ίδια εργασία που έκαναν 400 υπάλληλοι τουλάχιστον με το ίδιο με πριν παραγωγικό αποτέλεσμα και τα 4 καταστήματα μίας στάσης την δουλειά των 66 σημείων υποδοχής των δήμων αντίστοιχα. Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός και οι μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε αφηρημένο εξπρεσιονισμό.
Η ενίσχυση με προσωπικό που έχει εξαγγελθεί από το αρμόδιο Υπουργείο μοιάζει με οπτασία που ολοένα και μακραίνει επικίνδυνα.
Δόθηκε τον Ιανουάριο με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών πεντάμηνη παράταση ισχύος(και καλώς δόθηκε) για τις άδειες διαμονής που λήγουν από 1/1/2014 ως 30/4/2014 με σκοπό την μερική αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και την σε εύλογο χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Για ένα μικρό διάστημα είχαμε αποτέλεσμα όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς τα συναρμόδια υπουργεία δεν συντονίστηκαν ή δεν θελαν ποτέ να συντονιστούν.
Μετά από ένα μήνα όμως είμαστε στο ίδιο σημείο και χειρότερα διότι η εγκύκλιος δεν γίνεται αποδεκτή από καμία άλλη υπηρεσία (π.χ ΙΚΑ για την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας) αν δεν γίνει νόμος και οι πολίτες τρίτων χωρών επιστρέφουν στις υπηρεσίες μας διπλά αγανακτισμένοι και ταλαιπωρημένοι και ευλόγως απαιτούν να εξυπηρετηθούν. Δεν μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια τους ,δεν μπορούν να ταξιδέψουν ούτε στην χώρα τους ούτε σε άλλη χώρα, δεν μπορούν να κάνουν μία σειρά από πράγματα, δεν τους επιτρέπεται και να καταθέσουν διότι δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό .
Το τραγικό δε είναι ότι συλλαμβάνονται και από την αστυνομία και κρατούνται αρκετές ώρες επειδή δεν έχουν ανανεώσει τις παραταθείσες, κατά τα άλλα άδειες διαμονής τους και που εμείς από την άλλη, ζητάμε την συνδρομή της για την επαρκή ασφάλειά μας κατά την λειτουργία των υπηρεσιών.
Οι συνωστισμοί ως έννοια δεν αρμόζουν στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η διαφαινόμενη λοιπόν θυματοποίηση ως λύση ανάγκης του προσωπικού των υπηρεσιών μας δε συνάδει σε ευρωπαϊκή χώρα και μόνο λάθος μηνύματα μπορεί να στείλει σε λάθος αποδέκτες.

Ιωαννίδης Γαβριήλ

Αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος του ΔΣ του "Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής"