Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΑΪΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΓεμάτος χαρά ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Γεώργιος Ζώρζος ετέλεσε μαζί με τους συλλειτουργούς του τον π. Βασίλειο και τον π. Αναστάσιο την πρώτη μετά από 15 χρόνια θεία λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Ασωμάτων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014. Στην διάρκεια αυτών των 15 ετών ο Ναός ήταν κλειστός λόγω εργασιών αποκατάστασης.

«Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας να λειτουργούμε σ’ αυτό το βυζαντινό ναΐδριο, που περίμενε καρτερικά αρκετά χρόνια να το ανοίξουν οι πιστοί και να δοξολογήσουν τον Κύριο», μας είπε ο π. Γεώργιος με μάτια που έλαμπαν από ευτυχία. «Το εκκλησάκι μας είναι του 10ου μ. Χ. αιώνα. Βρέθηκε νόμισμα εκείνης της εποχής στο εσωτερικό του κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης και πιστοποιήθηκε έτσι η “ηλικία” του από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας αξίωσε να υπηρετήσουμε και σε αυτόν τον Οίκο Του και να ενώσουμε την ψαλμωδία μας με τους ψαλμούς που “ακούγονται” από τους πέτρινους τοίχους του ναϊδρίου, για να υψώσουμε φωνή παρακλητική προς τον οικτίρμονα Κύριο να φυλάττει το ποίμνιό Του από κάθε τι κακό».
Ανακοινώνεται δε ότι θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό από τις 7.00 έως τις 9.00 π. μ. στις εξής ημερομηνίες:
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, Σάββατο 15 Μαρτίου, Σάββατο 5 Απριλίου, Πέμπτη 1 Μαΐου, Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

Μαρία Ν. Ταστσόγλου