Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Εμείς οι Πειραιώτες ευχαριστούμε δημόσια τον Δήμο Αθηναίων


Του Στέφανου Μίλεση
Ήταν Σάββατο 25 Ιανουαρίου, όταν αποφάσισα να βρεθώ εκτός Πειραιά, στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» όπου επρόκειτο το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, να δώσει την πρώτη από τις δύο παραστάσεις του. Στην αρχή πήγαινα επιφυλακτικός γιατί νόμιζα ότι θα παρακολουθούσα μια ακόμα «σχολική» παράσταση. Φθάνοντας όμως έξω από το θέατρο, δεν πίστευα αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου! Πάνω από 500 άτομα περίμεναν να εισέλθουν στην αίθουσα του Θεάτρου. 

Η έκπληξη που ένιωσα στην αρχή μετατράπηκε σε απορία για ποιο λόγο πάνω από 1500 Πειραιώτες συνολικά σε ένα διήμερο, έπρεπε να μετακινηθούν εκτός Πειραιά, για να παρακολουθήσουν την παράσταση που έδινε ένα σχολείο του Πειραιά!
Τα παιδιά αδιάφορα ή συνηθισμένα μάλλον για την «απαξίωση» από την ίδια τους την πόλη, σίγουρα όμως για το τι έπρεπε να κάνουν, ανέβηκαν στην αυλαία και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η μουσική παράσταση GREASE δεν είναι μια απλή θεατρική παράσταση. Περιλαμβάνε ζωντανή μουσική από δεκαμελή ορχήστρα, χορό, τραγούδι και όλα αυτά να γίνονται μαζί με κέφι, ζωντάνια και ρυθμό. Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία Grease για πάνω από δέκα φορές, αφού με αυτήν γαλουχήθηκα, ήμουν σε θέση να κρίνω για τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα παιδιά αυτά, πολλά εκ των οποίων ήταν του Γυμνασίου, ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις του δύσκολου αυτού έργου. Σκηνικά με αυτοκίνητα επί σκηνής, δερμάτινα μπουφάν και μπριγιαντίνη μας μετέφεραν στην εποχή του ’50, χωρίς η παραγωγή αυτή να υστερήσει σε κάτι από μια παράσταση που θα δίνονταν από «επαγγελματίες». Στο τέλος άπαντες κατενθουσιασμένοι χειροκροτούσαν για ώρα, μη θέλοντας να τελειώσει η καταιγιστική βροχή από ροκ, νότες και χορό! Στο τέλος η θεατρική παραγωγή ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμο Αθηναίων, για την ευγενική προσφορά του, να φιλοξενήσει τα «άστεγα» θεατρικώς παιδιά του Πειραιά. Εγώ αυτό που θέλω με την σειρά μου να πω, είναι ότι τέτοια συγκέντρωση ατόμων έξω από θέατρο δεν είδα ούτε στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Όσο για τα παιδιά αυτά, τους αυριανούς πολίτες του Πειραιά, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο αλλά και στους Καθηγητές τους. Και για να θυμηθούμε τους παλαιότερους που έλεγαν «κάθε εμπόδιο σε καλό» είμαι σίγουρος ότι αυτό τουλάχιστον το μάθημα το έμαθαν καλά και την επόμενη φορά που κάποιος από τους γνωστούς «αγνώστους» τους πλησιάσει για να τους πει ότι τα θυμάται, κατά τύχη, παραμονή εκλογών, θα ξέρουν και θα του απαντήσουν «Grease is the word»!