Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Στην Εισαγγελέα για να σώσει την Υγεία Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά


Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου,
                Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ως θεσμικό όργανο υπεύθυνο εκ του Νόμου Ν.Π.Δ.Δ. για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και των συνθηκών εργασίας των Ιατρών, έχει υποχρέωση να απευθυνθεί προς εσάς, προκειμένου να σας αναφέρει ότι:
                Λόγω μίας  σειράς λήψεως μέτρων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ (αρ. αποφ πρωτ.οικ. 5937/13-2-2014), παύουν άμεσα τη λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας ΕΟΠΥΥ- Νομαρχιακών Μονάδων Υγείας ΕΟΠΥΥ – Εργαστηρίων ΕΟΠΥΥ, χωρίς αντικατάστασή τους για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των καθημερινά εξυπηρετούμενων επί 12ωρου λειτουργίας Δεκάδων Χιλιάδων Ασφαλισμένων Πολιτών.

Τούτο συμβαίνει:
α) Εν μέσω χειμερινής περιόδου που ο δείκτης νοσηρότητας είναι υψηλός.
β) Εν μέσω επιδημίας Γρίπης Η1Ν1 που επικρατεί με πολλούς νοσούντες και θανάτους (αναφερόμενα 40 περίπου καταγεγραμμένα περιστατικά).
γ) Ενώ σφραγίζονται οι Μονάδες Υγείας, αφήνονται οι Πολίτες χωρίς ΠΦΥ (Ιατρική και Νοσηλευτική Φροντίδα). Σημειωτέον ότι ακόμα και στις περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων όλες οι Μονάδες λειτουργούσαν κατά νόμο με προσωπικό ασφαλείας σε 2 βάρδιες, με ειδικότητες Παθολόγων, Γενικών Ιατρών, Παιδιάτρων, Χειρουργών, Καρδιολόγων, Εργαστηριακών Ιατρών και πλήρες Νοσηλευτικό Προσωπικό, οι δε Σταθμοί Άμεσης Βοήθειας ομοίως.
δ) Οι καθημερινές εφημερίες των Νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης των κατοίκων της Αττικής δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ιατρική κάλυψη των ασθενών εξαιτίας του αυξημένου αριθμού ασθενών που δέχονται, αλλά και των υφιστάμενων  αποστάσεων που πρέπει να διανύουν οι ασθενείς (π.χ. ο κάτοικος του κέντρου του Πειραιά πρέπει να μεταβεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα ή ο κάτοικος της Σαλαμίνας πρέπει να μεταβεί στο Αττικό Νοσοκομείο, το ίδιο και οι κάτοικοι των νησιών για παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

                Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.