Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνές Σχολείο Πειραιά Με σοβαρότητα για τη σωστή Παιδεία

Από τις 24-27 Οκτωβρίου 2013 είχα την τιμή, να συμμετέχω στο ετήσιο Συνέδριο του International Baccalaureate της περιφέρειάς μας, που καλύπτει την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική. Το Συνέδριο αυτό, που έλαβε χώρα στην διεθνή πόλη της ειρήνης και της δικαιοσύνης, τη Χάγη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ετήσια γεγονότα στο ημερολόγιο της παγκόσμιας εκπαίδευσης.
Το IB Regional Conference δίνει ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να ανιχνεύσουν πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης, εστιασμένες στις ανάγκες των μαθητών και ευκαιρίες συνεργασιών που τους βοηθούν να γίνουν πιο παραγωγικοί και πιο δημιουργικοί για τους μαθητές και τα σχολεία που υπηρετούν.

Την φετινή χρονιά συμμετείχαν περισσότεροι από 1100 εκπρόσωποι 82 χωρών από 850 δημόσια, ιδιωτικά και ανεξάρτητα σχολεία, κυβερνήσεις και ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς φορείς.
Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ανάμεσα σε συναντήσεις, workshops και επαγγελματικές επαφές, ομιλίες σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης όπως:
-ο Howard Gardner, καθηγητής του Harvard Graduate School of Education και Senior Director του Project Zero του ιδίου Πανεπιστημίου
-o Andy Hargreaves καθηγητής του Lynch School of Education του Boston College
-ο Bruno della Chiessa, πρώην Διπλωμάτης και καθηγητής επίσης του Harvard, που ειδικευμένος στις Νευροεπιστήμες
-ο συγγραφέας Alan November των δυο bestsellers, ‘Empowering Students with Technology’ ‘Web Literacy for Educators’ και πολλοί άλλοι.
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Σύμβουλος Εκπαίδευσης
υπεύθυνος IB στο International School of Piraeus.