Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Φυσικό αέριο στη Σαλαμίνα


Υπογράφηκε συμφωνητικό συνεργασίας του Δήμου Σαλαμίνας με την εταιρία ΔΕΣΦΑ το οποίο προβλέπει τη σύνδεση του νησιού με την παροχή φυσικού αερίου. Η εταιρία εκπροσωπείτο από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κώστα Ξιφάρα.
Στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες που ζούμε, η δυνατότητα τροφοδοσίας των νοικοκυριών αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων στο νησί με φυσικό αέριο αποτελεί σημαντική οικονομική αλλά και περιβαλλοντική παρέμβαση η οποία δεν θα μπορούσε να δεχθεί παραπάνω καθυστερήσεις.

Θα πρέπει δε να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι η συμφωνία αυτή περιβαλλοντικά υπηρετεί τους στόχους που έχει θέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο έχει συνυπογράψει και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας το 2011.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στην ομιλία του, η ημέρα αυτή είναι ιστορικής σημασίας, αφού η Σαλαμίνα μετά από χρόνια προσπαθειών και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συγκυρίες που πλήττουν τη χώρα, συνδέεται επιτέλους με το φυσικό αέριο.


Τέλος ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ανακοίνωσε και άλλα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα έχει ο Δήμος μας στα πλαίσια της υπογραφείσας συμφωνίας όπως η προσφορά από μεριάς ΔΕΣΦΑ οικολογικών βυθιζόμενων κάδων συμπίεσης απορριμμάτων, 3.000 οικολογικών λαμπτήρων led, ενός μεγάλου ISO BOX διπλής χρήσης (αποδυτήρια και γραφεία) για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καθώς και κατασκευή της περίφραξης στο χώρο της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.