Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Επιθεώρηση στα έργα της Τροιζηνίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τροιζηνίας Κυριάκο Φύτρα, τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Θόδωρο Καρδοματέα, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νήσων Νάσο Μοσχολέα και τεχνικό επιτελείο, επιθεώρησε τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Τροιζηνίας. Συγκεκριμένα:
·     

  Το μεγάλο έργο της κατασκευής της μεγάλης Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ και χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και όπως διαπιστώθηκε λειτουργεί κανονικά. Η δεξαμενή η οποία λύνει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής, ήδη γεμίζει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της Λιμνοδεξαμενής, ήδη χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατείται και το έργο «Κατασκευή Αγωγού Άρδευσης Καρατζά», προϋπολογισμού 642.000 ευρώ.
Τα δύο έργα κατασκευής εξωτερικών αγωγών ύδρευσης, των οικισμών Καρατζά - Αγίας Ελένης - Άνω Φαναρίου προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε και Άνω Φαναρίου - Δρυόπης - Καλλονής προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ που ολοκληρώνεται σε δύο μήνες με τα οποία λύνεται το πρόβλημα μεταφοράς νερού στις ορεινές και παραλιακές περιοχές του Δήμου.
·       Το μεγάλο έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης - Γαλατά, προϋπολογισμού 34.100.000 ευρώ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν με επιτυχία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η ασφαλής προσβασιμότητα  στην Τροιζηνία, τον Πόρο και την Ύδρα, και η τόνωση της τουριστικής κίνησης.
·       Το έργο της ανάπλασης του παραθαλάσσιου μετώπου του Γαλατά, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, που παραδόθηκε και αναβαθμίζει την παραλία της πόλης.