Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχανεμίσματα....Οδεύουμε στο πουθενά


Πρώτα ψηφίζουν, μετά νομοθετούν και μετά βλέπουν τι έχουν κάνει, εάν και εφ' όσον υπάρξουν αντιδράσεις φυσικά, γιατί διαφορετικά ούτε αυτό συμβαίνει! Ή πρέπει να τους συμβεί αυτό που ψήφισαν, για να καταλάβουν τι έχουν ψηφίσει για τον κοσμάκη! Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε!
Όσο δε για βούληση και αποτελεσματικότητα έχουμε στο έπακρον! Βλέπε καταθέσεις Ελβετίας....συζητούσαμε δύο χρόνια και, για να βρουν τις πόρτες κλειστές! «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει»! Αυτό γίνεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με το Κεφάλαιο, ενώ με τους πολίτες είναι αλλιώς, εκεί υπάρχει όχι απλώς βούληση, αλλά πρόγραμμα!!

Να χαιρόμαστε και την αύξηση των διοδίων, δηλαδή μια βόλτα ως την Ερέτρια μέσω Ωρωπού θα σου στοιχίζει 50 Ε περίπου! Λαμπρά! Προβλέπεται δόξα της παλιάς Εθνικής Οδού, μέχρι να σκεφθούν και γι' αυτήν κάτι! Άσε οι συζητήσεις που γίνονται για τέλη κυκλοφορίας, τάχα με το Ολλανδικό μοντέλο! Η χρέωση βάσει χιλιομέτρων; Δηλαδή και μια σακαράκα να έχει κάποιος που τη χρησιμοποιεί για τη δουλειά του, θα πληρώνει περισσότερα από τον άλλο με τη λιμουζίνα, που την έχει στο γκαράζ και την κυκλοφορεί μόνο όταν θέλει να κάνει τη φιγούρα του;
Δηλαδή από παραλογισμό σε παραλογισμό πάμε, δεν υπάρχει μέση κατάσταση σε τίποτα! Πάλι ελαφρύνονται οι έχοντες και βαρύνονται οι μη έχοντες!
Και όσο για την αύξηση των διοδίων, θα την πληρώσει ο πολίτης και στα είδη κατανάλωσης, γιατί σίγουρα θα επιβαρυνθούν οι τιμές των προϊόντων! Και περιμένουν με 300 και 400 Ε μισθούς και συντάξεις, να επιβιώσει ο πολίτης; Μόνο ένα ηλίθιο μυαλό θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο!
Και ήρθε και η αποκατάσταση ενός κλάδου, καλώς την κι ας άργησε! Γεννάται όμως το ερώτημα, για τους Ιδιωτικού Δικαίου συνταξιούχους που κατακρεουργήθηκαν οι συντάξεις τους, καλώς έγιναν όλα; Για τα επικουρικά που ήδη έχουν φτάσει στο 35% μείον και ετομάζονται να επιβάλλουν κι άλλες μειώσεις, εκεί όλα είναι συνταγματικά; Φυσικά και δεν περιμένω απαντήσεις ''όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!''
Και πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Το μόνο που σκέφτονται μέτρα και πάλι μέτρα, τις συνέπειες των μέτρων δε σκέφθηκε και δεν σκέφτεται κανείς απ' ότι φαίνεται. Πνεύμα δικαίου δε, σε τίποτα, εκ των πεπραγμένων φαίνεται!
Θύμωσε κι ο Εγκέλαδος και κουνάει παντού, μια κι εμείς δεν κουνιόμαστε! Καινούργια δράματα, καινούργιες πληγές! Και από αντανακλαστικά σκίζουμε! Πόσες μέρες χρειάστηκαν για να αποφανθούμε πως το νησί κρίνεται σεισμόπληκτο; Κάπου 15; Έπρεπε πρώτα να σωριαστούν 600 σπίτια και μετά; Ειδικά δε το πομπώδες περί της μη χρέωσης χαρατσιού για το ''14 στους πληγέντες με εντυπωσίασε... δηλαδή το αυτονόητο το εμφανίζουμε για προσφορά; Το ''15 δηλαδή θα έχουν όλοι αυτοί χρήμα να πληρώσουν χαράτσι;
Ακούσαμε δε κι αυτό σχετικά με το χαράτσι στα σπίτια γενικά, ότι πρέπει να πληρώνουμε για την προστασία και φύλαξη των σπιτιών μας από την Αστυνομία και Κράτος ... είχαμε κάτι τέτοιο και μου ξέφυγε; ... Κρίμα οι αμπάρες και οι πόρτες ασφαλείας όλα αυτά τα χρόνια! Με τόση προστασία και φύλαξη ήταν περιττό το έξοδο!
Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν! Έχει ο άλλος πρόβλημα υγείας, πρέπει να κάνει την Χ εξέταση και του κλείνουν ραντεβού 10 μήνες μετά! ... Πιθανόν μέχρι τότε να χρειαστεί Ιατροδικαστή αντί για την εξέταση! Υποκλίνομαι στην ''εξυγίανση'' του συστήματος Υγείας! Σε λίγο ο κόσμος θα πέφτει στο δρόμο δίπλα σου, όπως θυμάμαι που έλεγε ο πατέρας μου για την κατοχή ... και τώρα στην υποτιθέμενη εποχής της προόδου, να μην έχει ο άλλος πρόσβαση και δυνατότητα ούτε για τα στοιχειώδη;
Οδεύουμε στο πουθενά, είδος προς εξαφάνιση, σαν την Καρέτα – Καρέτα κι εμείς, αυτή είναι η πραγματικότητα κι ο καθένας όσο αντέξει, είτε οικονομικά, είτε λόγω υγείας! Για πρώτη φορά μπορεί κάποιος να πει πως το μέλλον είναι ορατό και όχι αόρατο! Κι αν το ορατό είναι αυτό , φαντάσου το αόρατο τι έχει να φέρει!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.