Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πρότυπο Μουσείο Άρτου στο Κερατσίνι

Οι δυτικές περιοχές της Αττικής και κυρίως αυτές του Πειραιά, μπορεί να βρίσκονται σε μια παραμελημένη από κάθε άποψη περιοχή, αλλά έχουν μια ιστορία που αξίζει να τη μελετάμε και να την διαδίδουμε.
Επίσης, εκτός των φυσικών ομορφιών που υπάρχουν σε Κερατσίνι, Σαλαμίνα, Πειραιά, Πέραμα κλπ, έχουμε και υπέροχα Μουσεία. Ένα από αυτά τα Μουσεία είναι και το Πρότυπο Μουσείο Άρτου στο νέο, υπερσύγχρονο Αλευρόμυλο που κατασκεύασε η εταιρεία «Μύλοι Λούλη Α.Ε.» στο ανακαινισμένο κτήριο των Μύλων Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι Αττικής και αξίζει σίγουρα για μία ελκυστική περιπλάνηση στον θαυμαστό κόσμο του ψωμιού.

Εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε εκθέματα που καλύπτουν μία περίοδο 27 αιώνων σχετικά με το σιτάρι, το αλεύρι και το ψωμί, τη σπάνια συλλογή 500 σφραγίδων πρόσφορου από 14 χώρες και θα μάθουμε πολλά για τη σημασία του άρτου στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ θα προσπαθήσει να προσφέρει σε όλους μια όμορφη Ξενάγηση στο Ιστορικό Αυτό Μουσείο και να τη συνδυάσει με Επίσκεψη στον Ιστορικό χώρο της Ηλεκτρικής και τον Ιστορικό Θρόνο του Ξέρξη που βρίσκονται στην περιοχή.

Δημήτρης Κανατσέλης