Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Δήμο Κερατσινίου ΔραπετσώναςΔύο παράλληλα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές κυρίως Λυκείου, αλλά και Γυμνασίου, υλοποιούνται στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή, ευαισθητοποιημένη στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες του τόπου μας, προχώρησε σε στενή συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Δίκτυο Αλληλεγγύης ενισχύοντας δύο παράλληλους θεσμούς, που στοχεύουν στο να μην μείνει κανείς μαθητής χωρίς πρόσβαση στη μόρφωση. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» και το «Σχολείο Αλληλεγγύης».

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» λειτουργεί στο 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, το οποίο βρίσκεται στις οδούς Αγ. Φανουρίου, Γ. Καραϊσκάκη και Αθ. Διάκου, από Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, από τις 4.00μ.μ. έως τις 7.30μ.μ. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα και παρακολουθούν 55 μαθητές μόνο του Λυκείου.
Το «Σχολείο Αλληλεγγύης» λειτουργεί καθημερινά στο  2ο Λύκειο Κερατσινίου, που βρίσκεται στις οδούς Δεμερτζή και Έλλης, διδάσκονται σχεδόν όλα τα μαθήματα  και παρακολουθούν 60 μαθητές, Λυκείου και Γυμνασίου.
Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παραχώρησε τα σχολικά κτήρια, όπου υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, προσφέροντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Κύρου, αλλά και στους συνεργάτες του Δικτύου Αλληλεγγύης. Και οι τρεις φορείς συνεργάζονται σε άριστο επίπεδο με τους εθελοντές καθηγητές, που καταβάλλουν εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να ενισχυθούν οι μαθητές οικογενειών που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες απαιτήσεις της εκπαίδευσης.

Πληροφορίες με το 2ο Λύκειο Δραπετσώνας κ . Μιχαλόπουλο στο 210-4621561 και με το 2ο Λύκειο Κερατσινίου κ. Χρυστακόπουλο στο 201-4324658.