Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΒΙΘΥΝΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

 Γράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός

          Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Νίκαιας-Ρέντη η Αδελφότητα Βιθυνών πραγματοποίησε την πρωτοχρονιάτικη εορτή της. Αρχικά ο Μουσικός Όμιλος Νίκαιας πλημμύρισε την εορταστική ατμόσφαιρα με μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η Πρόεδρος Κα Επ. Μιχαηλίδου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενη στην μνημειώδη τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», που τα διαχρονικά της μηνύματα εκφράζουν τη σύγχρονη εποχή και τη νεολαία μας. Επίσης ευχήθηκε σε όλους να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τους μικρασιάτες πρόσφυγες προγόνους μας.

          Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με αγαπημένα μικρασιάτικα τραγούδια από τις νέες του Συλλόγου Κες Ε Λινού και Μ Ματσούκα, στο πιάνο συνόδευε ο Κος Θ Ματσούκας. Ακολούθησε η εξαιρετική ομιλία από τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κο Ν Ουζούνογλου με θέμα « Ο Ελληνισμός της Ανατολής τον 21ο αιώνα», ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου της Ανατολής καθώς και του Οικομενικού Πατριαρχείου.
          Η ευλογία της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθ Λειβαδά ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και από τον Εφημέριο του Αγίου Νικολάου π. Αν Παππά.
          Ο τέως Πρόεδρος Κος Δ Αρζουλχατζής ανακοίνωσε τους επίσημους που παρευρίσκονταν. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό Κα Ε Ζέρβα. Πλούσια εδέσματα φτιαγμένα με περίσσια φροντίδα και σύμφωνα με τις μικρασιάτικες συνταγές προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.
          Παρόλο το δυνατό κρύο η αίθουσα από νωρίς είχε κατακλυστεί από κόσμο και η εκδήλωση ήταν εξαιρετική. Παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής Κος Αν Νεράντζης, ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής Ι Τραγάκη Κος Σ Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Κος Γ Ιωακειμίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κοι Σπ Νικολάκης, Π Μπίχτας και Μ Κουφοπαντελής, ο τέως Δήμαρχος Νίκαιας Κος Στ Μπενετάτος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κ Μαραγκάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κος Μ Λαγουμτζής, η Δημοτική Σύμβουλος Κα Α Μαλτέζη, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος Κος Βουγιουκλάκης, ο Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Κος Κ Βρεττάκος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης Κος Π Ζαχαρόπουλος, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Κος Αν Σταμπουλίδης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας Κος Αν Σταματιάδης, ο Δημοσιογράφος και συνεργάτης της ΧΑΝ Νικαίας Κος Αθ Πετρίδης, από την Ένωση Ρενκιωτών ο Κος Χ Υποφάντης, από την Ένωση Σεβδικιωτών η Κα Α Γιακουμή, από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού ο Πρόεδρος Κος Ν Κοπαλάς καη η Κα Σ Υποφάντη, από την Επιτροπή Ειρήνης ο Κος Στ Μπενετάτος, από την Ένωση Δαρδανελλιωτών η Κα Π Δημάκη, από την Ένωση Μαγνησίας η Πρόεδρος Κα Αρ Παπαδοπούλου και η Κα Ε Δημητριάδη, ο Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Κος Αθ. Νικολαϊδης, ο δικηγόρος Κος Χηνάς, οι εκπαιδευτικοί Κος Κ Αερίδης και οι Κες Ζ Νικολάου και Μ Ζουμπούλογλου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη Κος Γ Χαλκίδης καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη της Ένωσης.
          Η Αδελφότητα Βιθυνών αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους συλλόγους που ιδρύθηκαν αμέσως μετά την εγκατάσταση της πρώτης γενιάς προσφύγων από τη Μ. Ασία. Επί σειρά ετών το ΔΣ και τα μέλη κοπιούν αγόγγυστα για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των πατροπαράδοτων εθίμων. Την νέα χρονιά εξέδωσαν ένα υπέροχο ημερολόγιο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση του καταπληκτικού περιοδικού τους «Βιθυνιακά νέα», το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πόνημα με ποικίλη και ενδιαφέρουσα ύλη.