Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Με πολύ κόσμο η πίτα Αρβανιτόπουλου

 Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ το Συνεδριακό Κέντρο του ΟΛΠ γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά, με τεράστια επιτυχία, άριστα οργανωμένη από όλους τους συνεργάτες του, και η ομιλία του υπουργού έγινε σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον. 

Ο ίδιος φανερά ικανοποιημένος από τη μεγάλη αγάπη του κόσμου, και ιδιαίτερα των συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών που ήταν εκεί για να τον στηρίξουν, μίλησε για το έργο του στο Υπουργείο Παιδείας, για την αγαπημένη του πόλη τον Πειραιά, που προσδοκά την περαιτέρω ανάπτυξή του, αλλά και για την πορεία της χώρας από τη στιγμή που πήρε τα ηνία ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Αναφέρθηκε στην κρίση και στις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός προκειμένου η Ελλάδα να ορθοποδήσει και πάλι, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, στο έργο του στο Υπουργείο, στον προγραμματισμό του για την παιδεία και συγκεκριμένα για την αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων, την μελέτη της κατάργησης κάποιων σχολικών αργιών, για το νέο λύκειο, τα νέα βελτιωμένα βιβλία που πρέπει να αντικαταστήσουν τα παλιά ώστε να υπάρχει καλύτερη αφομοίωση της ύλης, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, την αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ και γενικά στάθηκε στις πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες του Υπουργείου Παιδείας που σιγά σιγά υλοποιούνται και έχουν σκοπό τους την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος βοηθώντας συνάμα τους μαθητές στην καλύτερη επιλογή επαγγέλματος είτε τελειώνοντας μόνο το λύκειο είτε συνεχίζοντας σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ.
Μια λαοθάλασσα αγάπης προς τον κ. Αρβανιτόπουλο από υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους σωματείων, Σχολών, ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων, προϊσταμένους και διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς αλλά και απλό κόσμο που ήρθε να χειροκροτήσει και να σφίξει το χέρι του τόσο δραστήριου και αγαπητού υπουργού. Φυσικά δεν έλειψε από δίπλα του η οικογένειά του. Έλαμπαν η αξιολάτρευτη μητέρα του κ. Αργυρώ, η γλυκιά αδερφή του Μαρία και η πανέμορφη κορούλα του Αλεξία.

Ελένη Κανατσέλη