Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΩ ΤΟ ΤΡΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑΑπό εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση στο Δήμαρχο Πειραιά
Κύριε Δήμαρχε,
Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και από έγγραφο που συντάχτηκε με ειδική εντολή σας και απευθύνεται στους περιπτερούχους, όπου ρητά αναφέρετε «συγκεκριμένα, η έλευση του τραμ», καθίσταται φανερό ότι προωθείτε την έλευση του τραμ-τραίνου στον Πειραιά.
Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς εδώ:
-Στις καταστροφικές συνέπειες αυτού του «έργου» για την πόλη (απώλεια 2.500 θέσεων νόμιμης στάθμευσης - καταστροφή πράσινου, δέντρων και πεζοδρομίων - διχοτόμηση πόλης - απαξίωση ακινήτων - περιορισμός εμπορικής κίνησης – ηχορύπανση – κραδασμοί – ατυχήματα) που αναγνωρίζατε μέχρι και την προεκλογική περίοδο των προηγουμένων εκλογών, όταν δηλώνατε «ότι το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα μου» και έπειτα αλλάξατε θέση, για λόγους που εσείς γνωρίζετε, ούτε,
- Στα εκατοντάδες εκατομμύρια που απωλέσθηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της τότε ΤΡΑΜ ΑΕ, και στα 95.000.000 (ενενήντα πέντε εκατομμύρια) νέα, που θα σπαταληθούν, τουλάχιστον για να αναβιώσει, ντε και καλά, ένα συγκοινωνιακό μέσο του προπερασμένου αιώνα, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλος αριθμός Πειραιωτών σιτίζεται από την Εκκλησία, πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και αυτοκτονεί.
Θα σας επιστήσουμε όμως την προσοχή σε δύο παραμέτρους Νομιμότητας:
1ον) Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εισόδου του τραμ στον Πειραιά και αναμένεται απόφαση, συνεπώς δεν μπορείτε να προδικάζετε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προωθείτε τις παρεμβάσεις για το τραμ, και,
2ον) για την παρούσα χάραξη δεν υπάρχει καν εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), αφού ό,τι εγκρίθηκε στην σχετική συνεδρίαση της τότε Νομαρχίας Πειραιά προϋπέθετε την Υπογειοποίηση των Γραμμών του Ηλεκτρικού. Το δε μνημόνιο που έχει συνταχθεί μεταξύ του προκάτοχού σας κ. Φασούλα με τον κ. Λιάπη δεν καλύπτει αυτό κενό Νομιμότητας.
Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν προωθούνται παρεμβάσεις της έκτασης του τραμ, χωρίς εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνδεδεμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης.
Για αυτό κάνουμε έκκληση, όπως επιτάσσει ο θεσμικός σας ρόλος, να προασπίσετε την Νομιμότητα, και ακόμα περισσότερο να θυμηθείτε τις παλαιότερές σας θέσεις για το τραμ και να αποτρέψετε την καταστροφή του Πειραιά, και τα εκατομμύρια Ευρώ να δοθούν στον Πειραϊκό λαό που πεινάει και πεθαίνει.
Μπάμπης Δεληνταδάκης
Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ

Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος